Ga naar de inhoud

Basketbalicoon LeBron James hint op afscheid: "Ik heb veel om over na te denken"

 di 23 mei 2023 11:45
LeBron James
Niemand scoorde meer punten in de NBA dan LeBron James.

Hoe lang zit de king nog op de troon? De uitschakeling tegen de Denver Nuggets is hard aangekomen bij basketballegende LeBron James. Na afloop hintte hij zelfs op een afscheid. "Ik weet niet hoe het nu verder moet."

Geen 11e NBA-finale voor LeBron James. Een klap die duidelijk hard aankomt bij de 38-jarige ster van de LA Lakers. Na de uitschakeling in de westelijke conferencefinale van afgelopen nacht gaf James aan dat hij twijfelt over zijn toekomst.

 

Op de persconferentie na de wedstrijd bleef hij vrij mysterieus over hoe het nu verder moet. "Ik weet het even niet meer. We zullen zien. Ik heb veel om over na te denken", zei hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch zou het enigszins een verrassing zijn als de vedette daadwerkelijk een punt achter zijn carrière zet. Gisteren was hij nog goed voor 40 punten, waarvan 31 al in een ijzersterke eerste helft.


James heeft momenteel nog een contract van twee jaar bij de Lakers en heeft altijd aangegeven dat hij minstens tot zijn 40e professioneel basketballer wil blijven.

 

Hij zou ook nog graag met of tegen zijn oudste zoon Bronny (18) spelen. Die begint volgend jaar aan zijn eerste seizoen aan de universiteit van South California en zal pas voor het seizoen 2024-2025 oud genoeg zijn om gedraft te worden in de NBA.

 

Als hij effectief stopt, doet James dat wel als een van de allergrootsten ooit in de NBA. Hij is topschutter aller tijden in de competitie, speelde 10 NBA-finales en won er daar vier van. Hij werd ook vier keer tot MVP gekroond.

 

Zien we de vedette volgend jaar nog terug bij de Lakers, verkast hij aan het eind van zijn carrière alsnog naar een andere club of stopt hij echt? James houdt het spannend.

LeBron James speelde gisteren nog een sterke partij bij de Lakers:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: