Ga naar de inhoud

Kopecky sprint meteen naar zege in Veenendaal bij terugkeer op de weg

 vr 19 mei 2023 17:04
Lotte Kopecky met het zegegebaar.

Lotte Kopecky heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic gewonnen. De Belgische van Team SD Worx haalde het in een sprint voor de Italiaanse Martina Fidanza en de Poolse Daria Pikulik. Voor Kopecky was de Nederlandse eendagswedstrijd haar terugkeer in het wegpeloton na een korte break. Ze had na de Amstel Gold Race geen wegwedstrijd meer gereden.

Op 16 april werd Lotte Kopecky tweede in de Amstel Gold Race. Nadien nam ze even een pauze. Van het wegwielrennen dan toch want tussendoor ging ze ook nog naar Canada voor een manche van de Nations Cup baanwielrennen.

 

De Veenendaal-Veenendaal Classic (1.1) was haar eerste wedstrijd terug. En ze schoot meteen raak. De wedstrijd bestond uit vier lussen en bij het ingaan van de laatste ronde kwam alles samen. Daarna ging het met z'n allen richting finish voor een massasprint.

 

Daarin was Kopecky dus de snelste. Dit is haar vierde zege van het wegseizoen na de Ronde van Vlaanderen, Nokere Koerse en de Omloop Het Nieuwsblad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.