Ga naar de inhoud

Tom Pidcock moet stevig zwoegen maar wint wel opnieuw in Nove Mesto

 zo 14 mei 2023 16:39
Tom Pidcock was de sterkste in Tsjechië.

Tom Pidcock heeft de eerste Wereldbekermanche van het mountainbike-seizoen op zijn naam geschreven. De Brit had het in Tsjechië knap lastig met tegenstander Dubau, maar in het slot kon Pidcock toch een klein gaatje forceren.

Alle ogen waren in Tsjechië vanmiddag gericht op Tom Pidcock. De olympische kampioen had vrijdag op indrukwekkende wijze de shortrace gewonnen. 

 

Pidcock besloot al snel te versnellen. Na drie rondes trok de renner van Ineos stevig door.  Wereldkampioen Nino Schurter had veel moeite met het tempo van de Brit. 

 

Wie wel een goede indruk naliet was de Fransman Joshua Dubau. Hij moest vaak heel diep gaan, maar hij liet het wiel van Pidcock niet los. 

 

Een paar rondes later leek Dubau zelfs af te stevenen op de zege na een val van Pidcock. Gelukkig kon de Brit verder en na een ronde achtervolgen had hij zijn concurrent weer bijgebeend.

 

De twee doken samen de slotronde in en leken af te stevenen op een sprint. Maar in de laatste technische afdaling maakte Pidcock het verschil. Dubau is knap tweede, Nino Schurter vervolledigt het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.