Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 15  /  21 - Manerba del Garda - Mottolino
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

McNulty is bergtrui kwijt aan Hart: Giro-tijdopname gaat de mist in

 zo 7 mei 2023 13:48
Brandon McNulty (links), Tao Geoghegan Hart (rechts).
Lang kon Brandon McNulty (links) niet genieten van zijn bergtrui.

De Giro-organisatie maakt geen goede beurt. Na de openingstijdrit mocht Brandon McNulty het podium opdraven in de blauwe bergtrui. Maar voor er vandaag één trap was gegeven, moest de Amerikaan van Team UAE zijn trui al opnieuw afgeven. Zo klokte niet McNulty, maar Tao Geoghegan Hart de snelste tussentijd op het slotklimmetje.

Het loopt nog niet allemaal op rolletjes in Italië. Volgens de officiële uitslag van de Giro deed McNulty 3 minuten en 51 seconden over de beklimming - gemeten vanaf het tweede en laatste tussenpunt - op het einde de tijdrit. 

 

Maar die tijdopname klopte volgens Cyclingnews niet. Zo zou McNulty volgens hun berekeningen de beklimming van 2,8 km met een recordtijd van 60 km/u opgeknald zijn.

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Giro-organisatie gaf vandaag in een officiële mededeling toe dat er een fout was gebeurd. Zij wijzen niet de tijdopname, maar een "typfout op het rugnummer" aan als boosdoener.

Zo verscheen Tao Geoghegan Hart vanochtend als de rechtmatige eigenaar van de blauwe bergtrui op het startpodium. Team Ineos was er als de kippen bij om dat te tweeten.

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een meevaller voor McNulty: de Amerikaan start vandaag in de jongerentrui. Die is eigenlijk van Remco Evenepoel, maar onze landgenoot draagt natuurlijk zijn roze leiderstrui.

 

Op de tweede plaats staat Joao Almeida, die evenwel de voorkeur geeft aan zijn Portugese kampioenentrui. Daardoor verschijnt nummer 3 McNulty vandaag met het wit op zijn lenden.

De Giro is dit jaar in zee gegaan met een nieuwe partner voor de tijdsregistratie. Het Zwitserse Tissot werd ingeruild voor Tudor, een fabrikant van luxe polshorloges.

Gerelateerd: