Roeselare sluit grand cru jaar af met triple: "Als je maar 5 keer verliest, is dat heel indrukwekkend"

 za 6 mei 2023 12:34
Pieter Coolman, Matthijs Verhanneman en Stijn D'Hulst vieren de landstitel.

De Supercup, de Beker en een Europese finale. Roeselare had al een droomseizoen achter de rug, maar maakte het helemaal af met een 14e landstitel. "Dit is de kers op een dikke taart."

Coach Steven Vanmedegael moest zich even in de haren krabben. "Dit is zonder twijfel een grand cru seizoen", gaf hij toe. "Als je maar 5 van je 48 wedstrijden verliest, is dat heel indrukwekkend."

 

"We hebben de Supercup gewonnen, de Beker gepakt, een ongelofelijke Europese finale gespeeld en in de finale van de play-offs hebben we getoond dat we blijven vechten als we op achterstand komen."

 

"Dit is heel leuk. Het was al meer dan 10 jaar geleden dat de club een triple kon vieren. Dit is het mooiste cadeau voor de club."

 

Ook de coach beseft dat hij heel straf uit de hoek zal moeten komen om dit seizoen te overtreffen of te evenaren. Zeker nu sterkhouders als Pablo Kukartsev de club verlaten. 

 

"De drie bouwstenen waar we al lang rond bouwen - Stijn D'Hulst, Dennis Deroey en Matthijs Verhanneman - blijven. Maar we moeten aanvullen met talenten. We hopen dat we een vervanging voor Kukartsev kunnen realiseren, er zit iets in de pijplijn."

8e titel voor D'Hulst, 9e voor Verhanneman

Van de 14 landstitels voor Roeselare maakte Stijn D'Hulst er 8 mee op het veld. "Ik heb acht keer de finale gespeeld en acht keer gewonnen", lacht hij. 

 

"Als we op achterstand kwamen, hadden we het zelfvertrouwen dat we het nog gingen rechtzetten. In money time konden we altijd dat tikkeltje meer."

 

"Het is prachtig hoe we deze serie hebben gespeeld na zo'n seizoen. Dit is de kers op een dikke taart."

 

Matthijs Verhanneman vierde zelfs al zijn 9e titel. "Het was fantastisch en ik denk ook oververdiend. Maaseik had dit seizoen veel kwaliteit en we speelden enkele hoogstaande partijen. Maar door het Europese verhaal hadden we een boost gekregen. Ik ben blij dat we in schoonheid kunnen eindigen."

 

Verhanneman maakt zich niet al te veel zorgen over het vertrek van enkele sterkhouders. "Met Seppe Rotty hebben we een ongelofelijk Belgisch talent dat volgend jaar potten zal breken", stelt hij.

Gerelateerd: