Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Jumbo-Visma verliest ook Jan Tratnik voor Giro: "Een vrouwtje reed hem aan"

 vr 5 mei 2023 18:44

Jumbo-Visma heeft zijn ploeg voor de Ronde van Italië nóg eens moeten aanpassen. Na coronagevallen voor Van Emden, Foss en Gesink en een blessure voor Kelderman, deelt nu Jan Tratnik in de klappen. Letterlijk, want de Sloveen werd aangereden tijdens een laatste training.

Jumbo-Visma zal kopman Primoz Roglic liefst onder een stolp aan de start van de Giro brengen, want er lijkt een vloek te rusten op de Nederlandse ploeg.

Eerst moest de ene renner na de andere afhaken met corona of een blessure. Zo konden we een streep trekken door de namen van Jos van Emden, Tobias Foss, Robert Gesink en Wilco Kelderman.

Aan dat lijstje kunnen we nu ook de naam van Jan Tratnik toevoegen. De Sloveen werd tijdens een laatste training op de tijdritfiets aangereden.

 

"Op een brede rechte weg reed een vrouwtje in een postautootje hem van de weg", vertelt ploegleider Marc Reef. "Hij kon zich nog een beetje afwenden, maar niet genoeg om haar te ontwijken."

 

"Jan ging over de motorkap, waarbij hij zijn knie bezeerde. Op de MRI werd duidelijk dat het onmogelijk is voor hem om te starten."

Jan ging over de motorkap van de postauto en bezeerde daarbij zijn knie.

Marc Reef (ploegleider Jumbo-Visma)

"Gloag is een sterke vervanger"

Jan Tratnik had een belangrijke pion moeten worden op zowel het vlakke als in de bergen voor Primoz Roglic. Hij wordt nu vervangen door de jonge Brit Thomas Gloag.

 

"Dit is opnieuw een klap voor ons, zeker ook voor Jan. Dit was sinds de winter zijn grote doel."

 

"Met Thomas Gloag hebben we een vervanger die de volledige hoogtestage mee heeft afgewerkt en die onlangs nog 11e werd in Romandië. Een sterke vervanger dus."

 

"Thomas zit momenteel nog thuis, maar hij stond al sinds het nieuws van de val klaar om te vertrekken. We hebben snel een vlucht geboekt en laten ook zijn fietsen overkomen vanuit Nederland."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: