Ga naar de inhoud

Sam Van Rossom: "Het is echt wel mijn bedoeling om nog te spelen in België"

 di 2 mei 2023 16:47
Sam Van Rossom is bezig aan zijn laatste maanden in Valencia.
Sam Van Rossom is bezig aan zijn laatste maanden in Valencia.

Sam Van Rossom keert deze zomer niet terug naar België om uit te bollen. De spelverdeler wil nog graag op het hoogste niveau spelen in eigen land volgend seizoen. Dat heeft Van Rossom verteld in Blockparty, een basketbalpodcast over de BNXT League.

Na een lange en bijzonder succesvolle carrière in het buitenland keert Sam Van Rossom deze zomer terug naar België. De spelverdeler, nu nog onder contract bij de Spaanse topclub Valencia, wordt volgende maand 37, maar aan stoppen denkt hij nog niet.

 

"Volgend seizoen wil ik opnieuw in België spelen, al kan ik daar op dit moment nog niet veel meer over zeggen", vertelt Van Rossom in de Blockparty-podcast. "Maar de beslissing om terug te keren naar België, die staat wel vast."

 

"Het is echt wel de bedoeling dat ik nog ga spelen volgend seizoen. Ik heb nog enorm veel goesting. Na dit rotjaar met blessures heb ik nog totaal geen zin om met pensioen te gaan. Ik kijk er echt wel naar uit om weer in België te spelen."

 

Van Rossom revalideert nog altijd van een operatie aan zijn knie. "Het herstel verloopt wat trager dan ik zou willen. Mentaal is dat niet altijd even makkelijk", geeft hij toe.

Bekijk het fragment in de podcast:

Gerelateerd: