Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Pater familias Paul Gheysens looft zijn Antwerps team: "Deze groep is een familie geworden"

 ma 1 mei 2023 08:21
Michel Ange Balikwisha en Paul Gheysens
Antwerp-speler Michel Ange Balikwisha en -voorzitter Paul Gheysens.

Als een trotse vader stond Paul Gheysens klaar om iedereen binnen "zijn" Antwerp te feliciteren. De spelers, zijn technische staf en zelfs de jeugdwerking passeerden de revue. "Ons huis staat goed, dit zijn de mannen die onze toekomst moeten uittekenen", klonk het na de bekertriomf bij de Antwerpse mecenas, die massaal werd toegezongen door de fans.

Président, président, président ...


Aan de Bosuil zongen de spelers en de supporters voorzitter Paul Gheysens massaal toe na de bekertriomf. Zijn aandeel in het succes van Antwerp ging zo niet in anonimiteit voorbij.


"Het is de man die ons naar het volgende niveau heeft gebracht", klonk het lyrisch bij kapitein Alderweireld, die zijn voorzitter op het podium vroeg.

 

Glunderen deed hij toen hij de beker drie keer de hoogte in kegelde, maar alle lof schoof hij hoffelijk door naar zijn entourage.

 

"Op drie jaar tijd hebben we twee keer de beker gewonnen. Dat is prachtig", klonk het bij de mecenas. "Onze groep is echt een familie geworden."

Er staan heel wat magnifieke mensen aan de leiding bij ons.

Paul Gheysens

De sfeer zit duidelijk goed op bij Antwerp. Ook Toby Alderweireld en Mark van Bommel loofden na de wedstrijd de uitstekende groepssfeer bij The Great Old.


"Nooit heb ik in zo'n goede groep mogen spelen", klonk het bij de kapitein. Waarop Van Bommel vertelde dat - ondanks dat iedereen uit alle uithoeken van de wereld komt - het lijkt alsof ze allemaal landgenoten zijn.

 

Een gevoel van verbondenheid binnen de club dat de voorzitter tijdens de festiviteiten verpersoonlijkte. "Ik heb al veel meegemaakt, maar ik vind dit vooral prachtig voor iedereen rondom mij en de club. Het is een moment voor iedereen."

Paul Gheysens feliciteerde zijn coach Van Bommel. En vice versa.

Maar de honger van de ambitieuze Paul Gheysens is nog niet gestild, toch?

 

"Ik denk zelf niet aan de titel", nuanceerde hij. "Maar de ploeg doet dat wel, dat is eigenlijk het belangrijkste voor mij."

 

De voorzitter van Antwerp sprak dan ook het volle vertrouwen uit in zijn groep en stak vooral de loftrompet over de technische omkadering binnen de club.

 

"Ik kan genieten van de organisatie die we neergepoot hebben. Zo staan er momenteel heel wat magnifieke mensen aan de leiding bij ons. Marc Overmars en Mark van Bommel zijn beiden vakmannen."

 

"Ons huis staat goed, dit zijn de mannen die de toekomst van Antwerpen mogen uittekenen. En onderschat onze jeugdwerking ook niet. Ook zij spelen een pivotale rol in onze opgang."

 

Zelfs in de euforie, ontging de trotse voorzitter niets.

Het was feest voor de familie Gheysens gisteren.