Ga naar de inhoud

Triatleet Marten Van Riel is na enkelblessure klaar voor comeback: "Uit op revanche"

 do 27 april 2023 15:14

Triatleet Marten Van Riel is na bijna een jaar zonder wedstrijden klaar voor een terugkeer in competitie. De olympiër, vierde op de Spelen in Tokio, verschijnt op 13 mei aan de start van de World Triathlon Championship Series in het Japanse Yokohama. "Er gaat geen dag voorbij zonder te trainen", vertelt Van Riel.

Marten Van Riel raakte in juni vorig jaar tijdens de World Triathlon Series in Leeds geblesseerd bij een valpartij. Hij liep een botoedeem op aan zijn enkel en mocht daardoor onder meer een kruis maken over het EK in München.

 

Enkele maanden eerder had onze landgenoot nog een parcoursrecord gevestigd op de Ironman 70.3 in Dubai (3u26'06").    

 

Pas acht maanden na de val in Leeds kon Van Riel opnieuw vijf kilometer lopen. Zijn voornaamste doel dit seizoen is om opnieuw fit geraken.

 

"Er gaat geen dag voorbij zonder te trainen", vertelt Van Riel. "Ik wil een soort van revanche voor mijn verloren seizoen. Mijn enkel voelt nog niet als voor de val, maar ik merk progressie en dat houdt me recht, zowel op fysiek als op mentaal vlak."   

Parijs is de reden waarom ik ervoor kies om iedere dag af te zien.

Marten Van Riel

De 30-jarige Van Riel wil zich, eens volledig fit, kwalificeren voor de Spelen van volgend jaar in Parijs. Daar droomt hij van een podiumplaats, wat hem in 2021 net niet was gelukt in Tokio.


"Ik probeer er nog niet te veel aan te denken, maar ik geef toe: dat is moeilijk. Parijs is een van de redenen waardoor ik weet waarom ik train. Waarom ik er iedere dag voor kies om af te zien."