Ga naar de inhoud

Nina Sterckx en andere toppers zijn blij met nieuwe krachtzaal in Sport Vlaanderen Gent: "Meerwaarde"

 wo 26 april 2023 11:41
De nieuwe zaal is 3 keer zo groot en voorzien van de nieuwste toestellen.
Nina Sterckx haalde vorige week zilver op het EK gewichtheffen.

Sport Vlaanderen Gent heeft een nieuwe krachtzaal: 3 keer zo groot als voorheen en met de nieuwste toestellen. Het is de ideale trainingsruimte voor Nina Sterckx, vorige week nog goed voor zilver op het EK gewichtheffen. Ook toppers als Nina Derwael, Emma Plasschaert, Bashir Abdi over Ewoud Vromant kunnen er trainen in hun voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Sport Vlaanderen investeert in zijn centra, zodat de Vlaamse topatleten zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de Olympische en Paralympische Spelen.  "Als onze topsporters schitteren op de Spelen, inspireren ze talloze mensen om ook in beweging te komen", legt minister van Sport Ben Weyts de link met sport voor allen.

 

De nieuwe krachthonk in Gent is 365m² groot en uitgerust met de nieuwste snufjes. Sterckx is er maar wat blij mee: "De nieuwe zaal is een grote meerwaarde. De toestellen die we al kennen, worden gecombineerd met nieuwe toestellen, matten, bars en gewichten. En alles werkt perfect."

Los van het materiaal ziet het jonge gewichtheftalent nog voordelen: "We kunnen met veel meer mensen van de club samen trainen, wat motiverend werkt. En het is erg fijn dat we nu ook samen kunnen trainen met collega-topsporters uit andere sporttakken."

Sport Vlaanderen Gent vernieuwt in de zeer nabije toekomst ook nog de paramedische ruimte, de recovery ruimte (met ijsbad, sauna,...) en de fitness.

En dat allemaal met het oog op de Olympische Spelen over 1,5 jaar.

Nina Sterckx.