Ga naar de inhoud

Kan Luca Brecel nog een inhaalbeweging maken? "Ik vrees dat de match gespeeld is"

 di 25 april 2023 17:00
Luca Brecel.

6-2 na de eerste sessie: Luca Brecel staat voor een zware opdracht tegen legende Ronnie O'Sullivan. Commentator Rudy Bauwens spreekt van gemiste kansen deze voormiddag. "Het probleem is dat O'Sullivan zo'n voorsprong zelden nog uit handen geeft", weet hij.

"Eerlijk: ik vrees dat de wedstrijd gespeeld is", windt Rudy Bauwens er geen doekjes om. 

 

Bauwens gaf bij Eurosport geen commentaar bij de ochtendsessie, maar zag dat er voor Luca Brecel meer in zat dan de 6-2.

 

"Hij had minimaal 4-4 moet halen en misschien zelfs meer. Na de 2-2 zag je dat hij in de wedstrijd zat, maar er waren ook kansen op 3-1 en zelfs 4-0 voor onze landgenoot."

 

"Na de pauze bij 2-2 is het eerste frame altijd cruciaal, vooral tegen Ronnie O'Sullivan. Hij maakte er 3-2 van en daarna duwde hij door en maakte hij het verschil."

 

Vooral bij 4-2 wankelde O'Sullivan even, maar hij maakte het toch af. "Dat 7e frame is een tik geweest."

 

"Ik vond Brecel ietsje nerveuzer dan de voorbije dagen", analyseert Bauwens. "Zijn WK is geslaagd, maar tegen O'Sullivan spelen is toch nog iets anders."

Ik vond Brecel ietsje nerveuzer dan de voorbije dagen.

Commentator Rudy Bauwens

"Er is nog een kans, maar die moet Brecel vanavond al nemen"

Om 20 uur pikken ze de draad weer op. "Het probleem is dat O'Sullivan zo'n voorsprong zelden uit handen geeft. Hij is ook niet onder druk gezet. Dat had gekund, maar het is niet gebeurd."

 

"O'Sullivan hoeft de sessies vanavond en morgen ook niet meer te winnen. Als hij gelijke tred houdt, dan komt hij vanzelf aan 13 gewonnen frames."

 

Brecel heeft anderzijds niets meer te verliezen. "Klopt. Er is nog altijd een kans, maar dan moet hij die vanavond al nemen. Hij moet scherper zijn en hij moet de foutjes afstraffen."

Gerelateerd: