Ga naar de inhoud

Lang uit zijn dak, zwalpende speler en plotse duisternis: deze beelden heeft u gisteren gemist

 ma 24 april 2023 10:24
" "
Een mooie tifo in Kortrijk, een zwalpende Van der Bruggen in Waregem en Vanhaezebrouck in het donker.

Naast de vele goals en bizarre wendingen, had de slotspeeldag van de Jupiler Pro League nog veel in petto. Zo was er een pakkend eerbetoon in Kortrijk, ging het licht even uit in Waregem én Gent en ging Noa Lang door het lint in Brugge. Dit is het beste van wat u gisteren niet zag.

Eerbetoon voor D'Haene

Kristof D'Haene speelde de laatste wedstrijd van zijn carrière. Hij kreeg van KV Kortrijk dan ook een passend eerbetoon in de vorm van een gigantische tifo. Wat later op de avond versierde de kapitein zelf een penalty en scoorde hij meteen zijn laatste treffer.

Zwalpende Van der Bruggen

Hannes Van der Bruggen ging met een harde smak tegen de grond en was even groggy. Hij werd snel overeind geholpen door zijn tegenstander, maar was daar nog niet klaar voor. Hij zwalpte gevaarlijk over de grasmat.

Noa Lang wordt gek op de bank

Noa Lang had er zijn applausvervanging al opzitten. Toch vuurde hij zijn team nog aan vanaf de zijlijn. Toen hij hoorde dat Oostende opnieuw op voorsprong kwam in Gent, ging de Nederlander door het lint.

Ueda met een dubbel contact

Ueda kon Zulte Waregem op slag van rust helemaal uittellen. Dat leek hij ook te doen vanaf de stip, maar in de herhaling werd duidelijk dat de Japanner het leer twee keer raakt. Knullig, het bleef 0-2.

Fans van Gent keren vroeg huiswaarts

Na de 1-2 van KV Oostende wist het thuispubliek in de Ghelamco Arena hoe laat het was. Geen zege betekende geen Champions' Play-off. Dus vond er enkele minuten voor affluiten een leegloop plaats.

Hein Vanhaezebrouck in het donker

Hein Vanhaezebrouck legde uitgebreid uit waar het fout liep voor Gent tegen KVO. Tot hij plots, letterlijk, in het duister tastte. "Het licht is hier al even uit", grapte hij. "Dus dit is geen verrassing."

Treurnis bij Zulte Waregem

Na het laatste fluitsignaal was het verdict hard: Zulte Waregem degradeert. Dat maakte wat los bij spelers, staff en fans.