Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  17 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Rensters moesten al om 5.30 uur uit de veren voor Waalse Pijl: "Niet meer van deze tijd"

 wo 19 april 2023 12:26
De wekker van het vrouwenpeloton stond vanochtend om 5.30 uur.
De wekker van het vrouwenpeloton stond vanochtend om 5.30 uur.

Voor de vrouwen was het vanochtend al om 8.35 uur verzamelen geblazen voor de start van de Waalse Pijl. Het vroege startuur kan maar op weinig begrip rekenen bij onze commentatoren. Ook Annemiek van Vleuten verscheen met kleine oogjes aan de start: "Ik ben geen ochtendmens."

Het vroege startuur van de Waalse Pijl bij de vrouwen was woensdag voer voor discussie in onze commentaarcabine. Nu ja, discussie: Ruben Van Gucht en Ine Beyen zijn het er volmondig over eens dat 8.35 uur veel te vroeg is.

 

"Vroeger was dat bij de vrouwen wel vaker een probleem dat ze zo vroeg moesten starten", weet Ine Beyen. "Maar eigenlijk is dat niet meer van deze tijd. Als je om 8.35 uur aan start moet staan, moet je eigenlijk al vanaf 5.30 uur in de weer zijn. Ik vraag me echt af wat de reden is."

 

Kan de lokale ronde in Hoei het probleem zijn? "Ze zullen misschien zeggen dat ze anders in het vaarwater van de mannen komen, maar wat dan gezegd van Amstel Gold Race? Daar doen ze niet anders dan door elkaar rijden", merkt Ruben Van Gucht op.

 

"Ook de tv-uitzendingen sluiten niet aan op elkaar. Deze wedstrijd eindigt rond 12.30 uur en de tv-uitzending bij de mannen start pas om 14.00 uur, in de plaats van het mooi te laten aansluiten. Neen, er moet dringend naar gekeken worden."

 

Bij de NOS mopperde ook Annemiek van Vleuten over het startuur. "Ik ben geen ochtendmens, dus ik heb altijd wel een beetje moeite met deze koersen", zegt de Nederlandse, die beaamt dat de wekker om 5.30 uur stond. "Ik denk dat dat niet nodig is. Er is nog wel wat ruimte voor verbetering. Dit kan ook anders."

Gerelateerd: