Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Moet Club door met Vincent Mannaert, die met alcoholverslaving kampt? "Hij is kwetsbaar op dit moment"

 ma 17 april 2023 12:41
Vincent Mannaert kwam in 2011 bij Club Brugge.

Het einde van een tijdperk bij Club Brugge? Manager Vincent Mannaert werd onlangs door zijn raad van bestuur op de vingers getikt voor zijn gedrag als leidinggevende, en het daarbij gepaard gaande alcoholmisbruik. "Als hij wil werken aan zichzelf, zou het jammer zijn dat hij voor ons voetbal verloren gaat", buigt analist Peter Vandenbempt zich over de situatie in de Brugse bestuurskamer.

De positie van Vincent Mannaert bij Club Brugge staat op losse schroeven.

 

De manager van de landskampioen werd onlangs door de raad van bestuur van Club aangesproken op zijn gedrag als leidinggevende, en het daarbij gepaard gaande alcoholmisbruik. In een interview met Humo - dat niet toevallig ook dit weekend verscheen - gaf hij zelf ook al aan dat hij zijn gedrag zal moeten aanpassen om zijn job verder uit te voeren. 

 

"Zijn positie is nu hoe dan ook verzwakt", kadert onze analist Peter Vandenbempt. "Al is de vraag of ook zijn status binnen de club aangetast is. Want voor mensen binnen en rond Club Brugge, is dit geen nieuw narratief."

Een half jaar na het Champions League-succes, moet alles weer in vraag worden gesteld.

Peter Vandenbempt

Club communiceerde officieel dat het het vertrouwen voorlopig blijft behouden in zijn manager. "En ook Mannaert zelf heeft aangegeven dat hij liefst voort wil blijven doen bij Club Brugge", weet Vandenbempt.

 

Het is nochtans niet de eerste keer dat er gezinspeeld wordt op het vertrek van Mannaert bij de Belgische grootmacht. "Ook vorig jaar stelde hij zichzelf al vragen over zijn toekomst bij Club, toen door de wat moeilijkere relatie met voorzitter Bart Verhaeghe", kadert Vandenbempt.

Mannaert en Verhaeghe haalden samen vijf landstitels binnen voor Club.

Het duo Mannaert/Verhaeghe werd meer dan een decennium bejubeld om zijn sportieve successen, maar lijkt nu ook slachtoffer te worden van zijn eigen succes. 

 

"Dat Mannaert - en in het verlengde ook Verhaeghe - een veeleisende en competitieve omgeving hebben geïnstalleerd binnen Club, is al lang geen geheim meer. Zo oefenen ze ook graag invloed uit op het sportieve. Maar laat de tijdgeest deze managementstijl nog toe?"

 

"Voor nieuwjaar werd het duo met Club Brugge nog bewierookt als modelclub, die met de succesvolle Champions League-campagne opnieuw naar het next level was geklommen. Maar kijk nu: als er niet gewonnen wordt, zwelt de kritiek aan. Amper een half jaar later moet alles weer in vraag gesteld worden."

"De strafste van allemaal"

Het lijkt niet toevallig dat net nu - tijdens het eerste mindere seizoen in lange tijd - het verhaal van Mannaert naar buiten wordt gebracht. Dat Club Brugge de Champions' play-offs dreigt mis te lopen, wordt ook de manager aangewreven. 

 

"Hij is op dit moment zeer kwetsbaar. Door het mislukte beleid, dat enkele verkeerde keuzes en beslissingen omvatte."

Zijn verdienste in de grote successen van Club kan dan ook niet overschat worden

Peter Vandenbempt

De vraag ligt nu meer dan ooit op tafel: is het nog opportuun voor Club Brugge om Mannaert aan boord te houden?

 

"Dat hij zijn gedrag zal moeten veranderen, is duidelijk. Dat heeft hij zelf ook al aangegeven", vertelt Vandenbempt. "Dat Club Brugge hem in dat geval moet houden, is voor mij dan ook nog duidelijker geworden."

 

"In het voetbal is zeker niet iedereen fan van de dominante - soms agressieve - manier waarop Mannaert het spel speelt. Toch is iedereen ervan overtuigd dat hij de strafste van alle bestuurders is. Dit door een zeldzame combinatie van grote voetbalkennis, knowhow van bedrijfsmanagement en een belangrijke juridische achtergrond."

 

"Zijn verdienste in de grote successen van Club kan dan ook niet overschat worden. En als hij inderdaad wil werken aan zichzelf, zou het bijzonder jammer zijn dat hij voor ons voetbal verloren gaat. We hebben niet echt een groot overschot aan bekwame bestuurders."