Ga naar de inhoud

Miami Heat en Minnesota Timberwolves veroveren laatste tickets voor NBA-play-offs

 za 15 april 2023 09:20
Miami verzekerde zich tegen Chicago van een play-off-ticket.

De tabellen voor de NBA-play-offs zijn volledig ingevuld. De laatste tickets zijn voor Miami Heat en de Minnesota Timberwolves. Miami en sterspeler Jimmy Butler waren vrijdag te sterk voor de Chicago Bulls, de Timberwolves klopten OKC.

The Heat was in het eigen Kaseya Center in Florida met 102-91 te sterk voor Chicago Bulls. Jimmy Butler en Max Strus zorgden beiden voor 31 punten. Bij de bezoekers uit 'The Windy City' liet DeMar DeRozan 26 punten noteren, Zach LaVine had zijn dagje niet en kwam niet verder dan 15 stuks.   

 

Miami Heat liet zich zo geen tweede keer op rij verrassen, nadat ze eerder deze week in eigen huis waren onderuitgegaan tegen Atlanta Hawks. De finalist van de Eastern Conference van vorig seizoen staat in de eerste ronde van de play-offs tegenover de Milwaukee Bucks van sterspeler Giannis Antetokounmpo.   

 

In de Western Conference ging het laatste ticket voor de play-offs naar Minnesota Timberwolves, dat Oklahoma City Thunder met 120-95 opzij zette. In het Target Center in Minneapolis was Karl-Anthony Towns de uitblinker met 28 punten voor de thuisploeg. Shai Gilgeous-Alexander kwam tot 22 punten voor OKC Thunder.   

 

De Wolves waren eerder in deze barrages onderuitgegaan tegen LA Lakers. In de eerste ronde van de play-offs nemen ze het op tegen de Denver Nuggets van tweevoudig MVP Nikola Jokic.

NBA-play-offs:

Eastern Conference

Milwaukee Bucks - Miami Heat

Cleveland Cavaliers - New York Knicks

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 

Boston Celtics - Atlanta Hawks

 

Western Conference

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves

Phoenix Suns - L.A. Clippers   

Sacramento Kings - Golden State Warriors

Memphis Grizzlies - L.A. Lakers