Ga naar de inhoud

Herentals maakt het even spannend, maar oppermachtig Anderlecht pakt de Beker in het futsal

 za 8 april 2023 20:12

Anderlecht heeft de Bekerfinale tegen Herentals in het futsal makkelijk gewonnen. Even leek een verrassing in de maak, toen de underdog zowaar op voorsprong kwam. Maar een dominant paars-wit blies zijn tegenstander omver in de tweede helft. Het resultaat: 3-10.

David tegen Goliath. Zo werd de Bekerfinale tussen Herentals en Anderlecht in het zaalvoetbal op voorhand aangekondigd.

 

Bij Herentals enkel amateurs tegenover een paars-wit met een groot budget voor buitenlanders. Anderlecht scheert dit seizoen daarenboven hoge toppen in Europa na de uitschakeling van titelverdediger Barcelona in de Champions League.

 

RSCA heeft dan ook een doel: de Beker winnen, als eerste puzzelstuk van de treble. Dat bleek aanvankelijk moeilijker dan gedacht. Halfweg de eerste helft loodste Herentals zich naar een verrassende 2-1-voorsprong.

 

Maar van paniek geen sprake bij paars-wit. Nog voor rust zette het de scheve situatie recht (2-3), daarna raasde het over zijn tegenstander. In een mum van tijd stoomde Anderlecht naar 2-10. Herentals kon nog een keer tegenprikken in het slot, maar wist dat de prijs gaan vliegen was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: