Sleutelbeenbreuk voor Tim Wellens na "Crash totale" veroorzaakt door dom manoeuvre renner Bahrain

Wat een ravage! Plots lagen ze met tientallen op de grond in het peloton. De oorzaak? Een renner van Bahrain-Victorius verloor in de graskant de controle over zijn fiets en stuurde los het peloton in. Een domino-effect. Bij de slachtoffers onder anderen Tim Wellens, Jasper Stuyven en Julian Alaphilippe. Maar ook Wout van Aert moest even voet aan de grond zetten.

"Dit is een rode kaart. Echt een rode kaart. Wat een oen", José De Cauwer spaarde zijn kritiek niet na de valpartij. De renner die de crash veroorzaakte is Filip Maciejuk. Hij werd uit de koers gezet.

 

Maar de getroffen renners kopen er niets mee. Tim Wellens is het grootste slachtoffer. Hij bleef heel lang liggen in de graskant en gaf op. Hij werd met een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis gebracht en wordt vanavond nog geopereerd. 

 

Ook Ben Turner moest uit de race stappen. En ook heel wat andere renners werden heel ver achteruit geslagen.

 

En in de herhaling was te zien hoe ook Wout van Aert even het asfalt van dichtbij zag. Maar enkele seconden later zat de kopman van Jumbo-Visma weer op zijn fiets.

Weinig begrip voor de actie van Maciejuk