Ga naar de inhoud

Dallas lijkt play-offboot te missen: Doncic' 42 punten volstaan niet tegen Miami

 zo 2 april 2023 09:29
Miami was te sterk met 129-122.
Luka Doncic kan het niet in zijn eentje: Dallas verloor 6 van zijn laatste 7 matchen.

Luka Doncic doet er alles aan om met Dallas nog de nacompetitie in de NBA te halen, maar op zijn eentje lukt dat niet. Ondanks 42 punten van de Sloveense vedette gingen de Mavs de boot in bij de Miami Heat: 129-122. Na een 6e verlies in 7 wedstrijden staat Dallas op 4 wedstrijden van het einde pas 11e in het Westen.

Met nog 4 wedstrijden voor de boeg dreigt Dallas (37 zeges, 41 nederlagen) zo naast een ticket voor de play-ins van de play-offs te grijpen. De top 6 is rechtstreeks geplaatst voor de play-offs, de 7e tot de 10e mag langs een barrage nog proberen in de eindronde te raken.

Doncic tekende voor 42 punten, 10 rebounds en 8 assists, maar achteraan liep het mis. "Onze verdediging was onbestaande", zei coach Jason Kidd na afloop. "We konden hen niet afstoppen."

Jimmy Butler was goed voor 35 punten bij Miami (41-37), dat als 7e in het Oosten nog kans maakt op rechtstreekse kwalificatie voor de nacompetitie. Ze kunnen Brooklyn  (42-35) mogelijk nog voorbij, maar de Nets speelden een match minder.

In de tweede wedstrijd van de avond waren de New Orleans Pelicans voor eigen publiek te sterk voor de Los Angeles Clippers. Onder aanvoering van Brandon Ingram (36 ptn) trok de thuisploeg met 122-114 aan het langste eind. Kawhi Leonard blonk in het bezoekende kamp uit met 40 punten.

De Pelicans (40-38) volgen als zevende in de Western Conference net achter de Clippers (41-38), die voorlopig het laatste rechtstreekse ticket voor de play-offs in handen hebben. De Pelicans gingen de LA Lakers (39-38) voorbij.

Beelden van Doncic, Ingram en Leonard:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen van zaterdag:

  • New Orleans - LA Clippers 122 - 114
  • Miami - Dallas 129 - 122
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.