Ga naar de inhoud

Man-in-vorm Kaden Groves verschalkt Maxim Van Gils in uitgeregende Volta Limburg Classic

 za 1 april 2023 17:30

De derde overwinning in een dikke week tijd voor Kaden Groves. Het nieuwe sprintgeweld van Alpecin-Deceuninck kwam beresterk voor de dag in de Volta Limburg Classic. Na een lange koppeltijdrit - waar hij het merendeel van het kopwerk voor zijn rekening nam - gaf hij onze landgenoot Maxim Van Gils een snotvalling in de sprint.

Alarmfase 1 in de uitgeregende Volta Limburg Classic: de kopgroep zag de weg door de regendruppels even niet meer en nam de verkeerde afslag. De wedstrijd moest geneutraliseerd worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alarmfase 2: waaiers!

 

Code rood bij Lotto - Dstny, dat initieel de slag gemist had, maar met een ferme inspanning de scheve situatie in een luxepositie omdraaide. Met Milan Menten, Pascal Eenkhoorn en Maxim Van Gils was het plots rijk vertegenwoordigd in de voorste regionen.

 

De Nederlandse kampioen had geen zin om ook de rest te laten aansluiten en trok zelf op avontuur. Hij kreeg zijn ploegmakker Van Gils, de snelle man Kaden Groves en onze landgenoot Rune Herregodts mee. De 20-jarige Oscar Onley kwam ook even aansluiten, maar werd genekt door materiaalproblemen.

 

Op het glooiende parcours in Limburg maakte het kwartet er een ware uitputtingsslag. De aanvalslustige Eenkhoorn en Herregodts ondergingen de wet van de sterksten.

 

Groves had - na zijn twee overwinningen in de Ronde van Catalonië - duidelijk vertrouwen in zijn sprint. De snelheidsduivel van Alpecin-Deceuninck nam de weerbarstige Van Gils mee in zijn rugzak en kieperde onze landgenoot er in de laatste rechte lijn genadeloos uit. Eenkhoorn werd nog derde.

Groves toonde zich zowel in de spurt als tijdens de wedstrijd de sterkste.