Ga naar de inhoud

Stephen Curry reanimeert Golden State na zielloze 1e helft tegen New Orleans

 wo 29 maart 2023 08:58
Stephen Curry juicht.
Stephen Curry zorgde voor een kentering na de rust.

In de NBA hebben de Golden State Warriors zich weer in de top 6 genesteld in het Westen na een felbevochten overwinning tegen New Orleans. Onder impuls van een ontketende Stephen Curry wiste de regerende kampioen een ondermaatse 1e helft uit.

Het reguliere seizoen in de NBA loopt op zijn laatste benen en vooral in de Western Conference is de race richting play-offs uitermate spannend. De nummers 4 tot en met 11 zitten op een zakdoek en elke nederlaag in deze fase van de competitie kan bepalend zijn.

 

Golden State kon zich na het pijnlijke verlies tegen Minnesota van enkele dagen geleden geen nieuwe misstap veroorloven, maar toch kwamen de Warriors in de 1e helft tegen New Orleans bijzonder slap voor de dag. De bezoekers trokken naar de kleedkamer met een voorsprong van 17 punten: 46-63.

 

Niet toevallig was het de immer geestdriftige Draymond Green die zijn ploegmaats wakker brulde. En dat had effect, want in de 2e helft sloeg de motor aan. Stephen Curry nam zijn ploeg bij de hand en vond steun bij Jordan Poole en Klay Thompson. Met een bombardement aan driepunters telden de Warriors New Orleans uit: 120-109.

 

Curry eindigde de wedstrijd met 39 punten, 8 rebounds en 8 assists. Poole was goed voor 21 punten, Thompson maakte 15 van zijn 17 punten van achter de driepuntlijn. Met 278 driepunters doet niemand in de NBA dit seizoen beter dan Thompson.

 

Dankzij de zege prijkt Golden State opnieuw op de 6e plek in de Western Conference, de laatste plaats die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de play-offs. De nummers 7 tot en met 10 strijden in de play-in voor de laatste 2 tickets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 10 hoogtepunten van vannacht:

De uitslagen van dinsdag:

  • Washington - Boston 130-111
  • Atlanta - Cleveland 120-118
  • Toronto - Miami 106-92

  • Memphis - Orlando 113-108
  • Oklahoma City - Charlotte 134-137
  • Golden State - New Orleans 120-109

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: