Ga naar de inhoud

Nina Derwael moet verstek laten gaan voor EK turnen door schouderblessure

 wo 29 maart 2023 10:05
Nina Derwael
Nina Derwael

Nina Derwael moet passen voor het EK turnen dat volgende maand plaatsvindt in Turkije. Derwael heeft ruim een week geleden op de training een schouderblessure opgelopen en raakt niet tijdig hersteld.

Een goede week geleden blesseerde Nina Derwael zich op training. Bij haar afsprong schoot haar bovenarm gedeeltelijk uit de kom. Het EK van volgende maand in Turkije (11-16 april) komt zo te vroeg voor de olympische kampioene aan de brug met ongelijke leggers.

 

"Een blessure is altijd een tegenvaller en komt ook nooit op een goed moment”, zegt een ontgoochelde Nina Derwael. "Het is erg jammer, want ik had opnieuw een goed gevoel bij de laatste trainingen."

 

"Ik had de wedstrijd in Stuttgart laten schieten om goed voort te werken en bij mijn laatste trainingsoefening haalde ik het niveau dat ik wilde, tot net voor de afsprong dus... "

 

"Ik focus me nu op de revalidatie met het oog op de hoofddoelen: het WK in Antwerpen dit najaar en de Olympische Spelen van Parijs."

 

Het forfait van Derwael is ook een flinke streep door de rekening van het Belgische team, dat zich nu zonder haar sterkhouder zal moeten plaatsen voor het WK. Op het WK worden bovendien de tickets voor de Spelen van 2024 uitgedeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.