Ga naar de inhoud

Win "Randje buitenspel", een boek met 100 onbekende maar straffe voetbalverhalen

 do 30 maart 2023 16:55
Chris en Stijn Picavet schreven "Randje Buitenspel", waarin 100 verhalen uit de voetbalwereld aan bod komen.
Chris en Stijn Picavet schreven "Randje Buitenspel", waarin 100 verhalen uit de voetbalwereld aan bod komen.

Sporza-journalisten Chris en Stijn Picavet brachten samen een sportboek uit. In "Randje Buitenspel" verzamelden ze 100 bijzondere verhalen uit de geschiedenis van het voetbal. Wilt u een exemplaar van het boek winnen? Beantwoord hieronder de vraag en win.

Vader en zoon Picavet zijn beiden geprikkeld door de sport. Vooral Stijn heeft een passie voor voetbal en wilde daar iets mee doen. 

 

Het tweetal dompelde zich onder in het verleden van het voetbal en haalde er de 100 strafste verhalen uit. En die bundelden ze in "Randje Buitenspel".

"We zijn op zoek gegaan naar pareltjes die voor het grote publiek nog onbekend waren. We wilden iets nieuws brengen, zeker omdat er al zoveel over voetbal is geschreven", laat Chris Picavet weten.

 

"Nu staat het boek vol met verhalen die anders misschien voor eeuwig buitenspel zouden zijn gebleven, vandaar ook de titel."

Zo komen onder meer de geschiedenis van de Indiase voetbalploeg, het Zaïrese elftal onder Mobutu en het tragische einde van Icilio Zuliana in concentratiekamp Buchenwald aan bod. 

Speel mee en win:

Maar Chris en Stijn haalden niet enkel inspiratie in de verste uithoeken van de wereld.  

 

Eén van de verhalen vindt zowaar plaats in Sint-Niklaas in 1984. De voorwaarde die ex-Ajacied Johnny Dusbaba toen had om zijn handtekening te zetten bij de toenmalige eersteklasser (voor 1 jaar) was op zijn minst bijzonder te noemen. 

 

Maar weet uw wat die voorwaarde was? 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Johnny Dusbaba kende zijn succesperiode bij Ajax en Anderlecht.
Johnny Dusbaba kende zijn succesperiode bij Ajax en Anderlecht.