Ga naar de inhoud

Lotto-Dstny trekt met "veel ambitie" naar DDV: "Kopman als De Lie tilt ons naar hoger niveau"

 wo 29 maart 2023 07:32
Kan Arnaud De Lie vandaag toeslaan in Dwars door Vlaanderen?

Een aantal ploegen rijdt vandaag in Dwars Door Vlaanderen hun belangrijkste koers van de week. Zonder kleppers als Van Aert, Van der Poel en Pogacar, ruiken andere renners namelijk hun kans. Ook Lotto-Dstny voelt zich klaar om te vlammen. Sammy Neyrinck kroop voor Vive le Vélo in het wiel van het Belgische team.

Het lijkt steeds beter te gaan met Lotto-Dstny. De ploeg kende een moeilijke periode, maar klimt nu stilaan uit het dal dankzij enkele veelbevelovende prestaties.

 

"Het mooiste voorbeeld daarvan is het spontane enthousiasme dat ik zie bij de ploegmaats wanneer een renner iets presteert", vertelt Nikolas Maes, ploegleider bij de ploeg.

 

"Frederik Frison werd vorige week vierde in Brugge - De Panne en in Gent - Wevelgem. Dat evenaren of verbeteren zal natuurlijk moeilijk worden, maar de resultaten doen wel deugd."

 

Maar dat de ploeg geen figurantenrol wil opnemen, laat Frison zelf ook weten.

 

"Er zit een positeve flow in de ploeg. Met Arnaud De Lie als echte kopman tilt dat het niveau echt wel naar een hoger niveau. We gaan voor elkaar door het vuur."

Je moet je plek kennen in het peloton. Voor velen is winnen in De Ronde haast onmogelijk.

Jasper De Buyst (Lotto-Dstny)

De Lie staat voorlopig niet op de startlijst zondag. Is mikken op Dwars door Vlaanderen een realistischer doel voor de ploeg?

 

"Ik denk het wel", vertelt Jasper De Buyst. "Ik denk trouwens niet dat we de enige ploeg zijn. Je moet je plek ook wel kennen in het peloton en voor velen zal winnen haast onmogelijk zijn in de Ronde."

 

"In Dwars Door Vlaanderen zullen er veel renners verschijnen die willen winnen, terwijl ze zondag vrede zullen nemen met een goed resultaat."

Met De Lie als kopman denk ik dat er meer inzit dan enkel een podiumplek.

Nikolas Maes (ploegleider Lotto-Dstny)

"We kijken met veel ambitie naar Dwars Door Vlaanderen", vult ploegleider Maes nog aan. "Met De Lie als kopman denk ik dat er meer inzit dan enkel een podiumplaats. Dat betekent dus winnen of tweede worden!"

 

Of er dan nog een waterkans is dat De Lie toch nog de Ronde rijdt? 

 

"Die kans is heel klein, al mag je dat nooit uitsluiten in de koers. Ik geef het 5% kans."


"De Lie is nog heel fris en dan is het misschien slimmer om gewoon naar Parijs-Roubaix te kijken. Dat blijft een heel groot doel voor hem."

Gerelateerd: