Ga naar de inhoud

De esportsterren van de toekomst: KTA Brugge biedt unieke specialisatie voor gamers aan

 di 28 maart 2023 15:48
E-sports en gaming zitten in de lift.
Esports en gaming zitten in de lift.

Betaald worden om te gamen, de natte droom van veel jongeren. Binnenkort wordt het misschien wel werkelijkheid voor sommige leerlingen van het KTA Brugge. De middelbare school biedt vanaf volgend jaar namelijk het keuzevak 'Pro Gaming en Esports' aan. 

Esports is tegenwoordig big business. Met wereldwijd miljoenen kijkers en gigantische prijzenpotten ontwikkelt de wereld van het competitief gamen zich in ijltempo. Bovendien maakt esports binnenkort zijn intrede op de Olympische Spelen.

 

Dat is ook het KTA in Brugge niet ontgaan. Vanaf volgend jaar kunnen hun studenten het keuzevak 'Pro Gaming en Esports' volgen. 

 

Het gaat om 3 lesuren per week in enkele richtingen van de tweede en derde graad. De middelbare school werkt hiervoor samen met de Vrije Universiteit Brussel.

 

"Met de lancering van dit project zetten we de eerste stappen naar een betere toekomst voor esports en gaming", aldus Jos Verschueren van het departement Sportwetenschappen aan de VUB. 

Hoewel gamen een belangrijk onderdeel van de specialisatie is, benadrukt Kris Vandevoorde, technisch adviseur van het KTA Brugge, dat de specialisatie veel verder gaat. 

 

"Het zal een stukje gamen zijn. Maar het businessmodel zal evengoed aan bod komen. Ze zien wat er allemaal belangrijk is om een game-event op poten te zetten en hoe je op een goede manier moet streamen." 

 

Zo kunnen de leerlingen later terecht in alle takken van de gamingsector. Van gespecialiseerde journalisten en videoteams tot coaches, presentatoren en zelfs spelersmanagers.

Gerelateerd: