Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De titanenstrijd tussen de Grote Drie in 5 momenten: bekijk de sleutelfases van de E3 Saxo Classic

 vr 24 maart 2023 17:06

Wat een droomeditie van de E3 Saxo Classic. In de finale waren De Grote Drie  op de afspraak. Van Aert, Van der Poel en Pogacar maakten er een waar spektakel van. Geniet hieronder nog eens mee van de vijf sleutelmomenten.

1. Nog 80km: Van der Poel opent op de Taaienberg, Pogacar laat zich verrassen

Mathieu van der Poel test de benen op de Taaienberg zoals alleen Tom Boonen dat kon in zijn beste jaren. Wout van Aert is de enige die mee kan.

 

En Tadej Pogacar? Die heeft zich in de aanloop naar de Taaienberg laten ringeloren. De Sloveen ziet het in de verte gebeuren, maar kan na de Taaienberg in een uitgedund groepje terugkeren. 

 

Ganna, Girmay en Alaphilippe? Voor hen lijkt de koers al gereden. Met de tong tussen het kader proberen ze terug te keren, maar dat is met de moed der wanhoop. 

2. Nog 65km: Van der Poel en Van Aert sturen hun pionnen vooruit

Terwijl Van Aert en Van der Poel elkaar het wit uit de ogen kijken, trekken hun ploegmaats Nathan Van Hooydonck en Soren Kragh Andersen ten aanval. Matej Mohoric gaat mee. 

3. Nog 55km: Een elitegroep van 6 vormt zich

Het is Mathieu van der Poel die zich lanceert op de Stationberg en op zoek gaat naar de vooruitgeschoven pionnen. De Nederlander is niet alleen. Pogacar en Van Aert laten hem niet los. 

We krijgen 2 koppeltjes: Van Aert en Van Hooydonck van Jumbo-Visma enerzijds en Van der Poel en Kragh Andersen van Alpecin anderzijds.

 

Pogacar en Mohoric vervolledigen het zestal. Ze pakken snel 40 seconden. "De koers is gereden", zegt José De Cauwer gedecideerd. 

4. Nog 35km: Alleen de Grote Drie blijven over na Oude Kwaremont

Op de Paterberg voert Pogacar de forcing. In zijn wiel volgen Van der Poel en Van Aert. De rest van het zestal moet even lossen en kan weer aansluiten, maar dat kost alle moeite van de wereld. 

 

Op de Oude Kwaremont valt het verdict. Alleen de Grote Drie blijven over, al vertoont ook Wout van Aert kleine barstjes in zijn pantser. Er volgt een grote zucht van opluchting als hij weer kan aanpikken op de uitloper van de Kwaremont.

5. Wout van Aert wint sprint met 3

Het trio vindt elkaar blindelings. Iedereen doet netjes zijn kopbeurt, waardoor de voorsprong groeit tot meer dan een minuut.

 

Gaan ze sprinten met 3? Of krijgen we een late uitval?

 

Pogacar probeert tot 2 keer toe weg te geraken, maar dat lukt niet. Wout van Aert wint de sprint met 3. 

Gerelateerd: