90 Minutes over tirade Antonio Conte: "Hij mag ook eens naar zichzelf kijken"

Een verse aflevering van '90 Minutes', met uiteraard het gebruikelijke rondje over de Belgische velden, maar ook uitstapjes naar het buitenland. Zo ziet Filip Joos hoe Antonio Conte bij Tottenham om zijn eigen ontslag vraagt. "Maar ontsla hem niet. Rook hem uit."

90 minutes

Omdat we allemaal in vakantiemodus zijn, staat hier geen leuk tekstje. De podcast zelf hebben we wel nog met verve volbracht, al mogen de meningen ook daarover verschillen. Een optie om dat met kennis van zaken te doen: kijken en/of luisteren!
118 min

"Conte zou beter zelf zijn ontslag aanbieden"

Tottenham leek goed op weg om na Arsenal en Manchester City de nummer 3 in Engeland te worden dit seizoen, maar na een pijnlijk gelijkspel bij rode lantaarn Southampton werd het voor coach Antonio Conte even te veel.

Conte wierp op de persconferentie achteraf niet alleen zijn spelers, maar ook zijn voorzitter voor de leeuwen. Een bedenkelijk schouwspel, vindt Filip Joos.

"Als je als coach zo prat gaat op mentaliteit en je je spelers altijd tot aan het gaatje laat gaan, dan mag je ook eens naar jezelf kijken. Dat werkt misschien niet meer?", zegt hij in '90 Minutes'. "Hij is toch niet het lichtend voorbeeld geweest voor zijn groep."

 

Volgens Sam Kerkhofs had Conte meteen na die persconferentie ontslagen moet worden. "Nee! Ontsla hem niet. Maar rook hem uit", zegt Joos.

"Of hij moet naar de voorzitter gaan en hem eerlijk zeggen dat het niet werkt. Dat hij geen ontslagvergoeding hoeft, maar ze hem gewoon laten gaan. Dat is toch veel eerlijker!"

De vlammende persconferentie van Antonio Conte