Ga naar de inhoud

Warriors blijven buitenshuis in hetzelfde bedje ziek, ondanks 50 punten van Stephen Curry

 do 16 maart 2023 08:59
Stephen Curry kijkt teleurgesteld.
Ondanks een fantastische Stephen Curry verloren de Warriors in Los Angeles.

De Golden State Warriors krijgen hun problemen op verplaatsing maar niet opgelost. Afgelopen nacht verloor de regerende kampioen voor de 9e keer op rij buitenshuis. Ondanks 50 punten van Stephen Curry gingen de Warriors kopje-onder op het veld van de LA Clippers.

De Golden State heeft het al het hele seizoen lastig op verplaatsing. De Warriors konden buitenshuis maar 7 van hun 34 wedstrijden winnen, slechts 2 teams doen nog slechter.

 

Ook vannacht lukte het opnieuw niet, op bezoek bij de LA Clippers. Een ontketende Stephen Curry schitterde wel met 50 punten, maar de winst was voor de thuisploeg: 134-126.

 

De Clippers konden rekenen op een sterke tandem Kawhi Leonard-Paul George, die samen goed waren voor 54 punten. Voor de collectief sterke Clippers was het de 4e zege op rij, nadat ze eerder 5 keer op rij verloren hadden.

 

Door de winst wippen de Clippers weer over de Warriors naar de 5e plek in de Western Conference. Alleen de top 6 mag rechtstreeks naar de play-offs en er hijgt een peloton ploegen in de nek van de Warriors om de 6e plaats in te pikken.

De 10 hoogtepunten van vannacht:

Alle uitslagen van woensdag:

  • Cleveland - Philadelphia 109-118
  • Miami - Memphis 138-119

  • Chicago - Sacramento 114-117
  • Houston - LA Lakers 114-110
  • Minnesota - Boston 102-104

  • San Antonio - Dallas 128-137 (n.v.)
  • LA Clippers - Golden State 134-126

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.