Ga naar de inhoud

Colombiaan Molano wint het kleine broertje van Roubaix, Timo Kielich eindigt 3e

 do 16 maart 2023 16:00

Tadej Pogacar is niet de enige renner van UAE die voor overwinningen kan zorgen. Juan Sebastian Molano was in de GP Denain de snelste van een klein groepje, voor de Nederlander Tim van Dijke en de Belg Timo Kielich.

Op iets minder dan een maand van Parijs-Roubaix staat er jaarlijks met de GP Denain een miniversie van de kasseiklassieker op het menu, zij het met iets minder grote namen door de schaduw van Milaan-Sanremo.

Kasseispecialist Stan Dewulf trok als eerste grote naam aan de bel en kreeg onder meer landgenoot Timo Kielich, Edvald Boasson Hagen, Tim van Dijke en het UAE-duo Mikkel Bjerg en Juan Sebastian Molano mee.

Dewulf zelf was uiteindelijk de pechvogel, want hij viel weg (in een mesthoop, zie "gerelateerd"), waardoor hij niet voor de zege kon sprinten. Bjerg zorgde ervoor dat uit de achtergrond niemand meer kon terugkeren, zodat de snelle Molano de beste papieren had op het einde.

Van Dijke dacht daar anders over, maar schoot vlak voor de sprint uit zijn klikpedaal. Hij werd na Molano alsnog tweede, tot zijn grote frustratie. Timo Kielich deed 1 plaats beter dan gisteren in Nokere, als nummer 3.

Gerelateerd:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag GP Denain (1.Pro)
1. Juan Sebastian Molano (Col) 195 km in 4u37'54"
2. Tim van Dijke (Ned) zelfde tijd
3. Timo Kielich  
4. Edvald Boasson Hagen (Noo)  
5. Mikkel Bjerg (Den) op 5"
6. Samuel Watson (GBr) 9"
7. Milan Menten 12"
8. Taco van der Hoorn (Ned) 14"
9. Pascal Ackermann (Dui) 17"
10. Paul Lapeira (Fra) z.t.