Ga naar de inhoud

Alison Van Uytvanck zegt af voor Indian Wells met rugpijn

 do 9 maart 2023 07:12
" "
Alison Van Uytvanck heeft niet voor het eerst last van haar rug.

Zoek niet naar Alison Van Uytvanck (WTA-85) in de uitslagentabel van het Amerikaanse toptoernooi van Indian Wells. Onze 28-jarige landgenote deelde op haar sociale media haar forfait mee. Ze kampt met pijn aan haar onderrug en keert terug naar België.

Indian Wells is een WTA 1000-toernooi met een prijzenpot van 8,8 miljoen dollar. Maar niets daarvan voor Van Uytvanck, die het in de eerste ronde had moeten opnemen tegen de lokale tennisster Claire Liu (WTA-56). In de tweede ronde wachtte er dan mogelijk een duel met nummer 1 Iga Swiatek.

De plaats van Van Uytvanck wordt ingenomen door de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-101).

Elise Mertens ging er afgelopen nacht uit in de eerste ronde. De beste Belgische (WTA-37) verloor met 6-3, 6-1 van de Chinese Wang Xinyu (WTA-67).

Met Maryna Zanevska (WTA-78) en Ysaline Bonaventure (WTA-84) hebben we nog 2 Belgische vrouwen in het enkelspel. Zanevska treft de Amerikaanse Lauren Davis (WTA-47), kwalificatiespeelster Bonaventure de Russin Varvara Gratsjeva (WTA-66).

Gerelateerd: