Ga naar de inhoud

Alderweireld over de beslissing om te stoppen: "Deed soms echt pijn om weg te zijn bij mijn kinderen"

 ma 6 maart 2023 11:21
Alderweireld met zijn zoontje Jace (3) en dochtertje Ayla (4).

Familie boven alles. Voor Toby Alderweireld is zijn gezinsgeluk de grote reden om - sneller dan verwacht - te stoppen bij de Rode Duivels. "Het gemis langs mijn kant en die van hen nam toe", vertelt hij in een interview met de voetbalbond.

"Het is tijd om meer aandacht te besteden aan mijn gezin en rol bij Antwerp."

 

Met dat zinnetje motiveerde Toby Alderweireld in de officiële aankondiging zijn beslissing om te stoppen bij de Rode Duivels.

 

In een interview met de Belgische voetbalbond gaat de verdediger nog wat dieper in op die moeilijke afweging die hij moest maken. Vooral zijn familiegeluk overtuigde Alderweireld om de prioriteiten te herzien.

 

"Ik heb er lang over gesproken met mijn familie en gezin", vertelt hij. "Ik voel dat het moment er is om te stoppen en iets meer tijd aan hen te geven."

Bij de nationale ploeg of als ik lang van huis ben, heb ik het gevoel dat het echt pijn doet.

Toby Alderweireld

Want het gemis was soms groot voor "Mega Toby".

 

"Mijn kinderen (Jace en Ayla, red.) zijn nu 3 en 4. Bij de nationale ploeg of als ik lang van huis ben, heb ik het gevoel dat het echt pijn doet. Dat wil ik niet meer, daar komt het op neer. (lachje) Ik wil de schuld niet bij hen leggen, maar het gemis langs mijn kant en die van hen neemt toe."

 

"De interlandperiodes zijn dé momenten om met de kleine kinderen iets te doen. In het jaar valt dat weg omdat je elk weekend aan het voetballen bent en daar 100% mee bezig bent. Nu wil ik een beetje tijd creëren voor het gezin."

Gerelateerd:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.