Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 4  /  18 - Strade Bianche
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De baaldag waarop alles misliep voor Soudal-Quick Step, met vijf valpartijen: "Dit is niet te verklaren"

 di 28 februari 2023 20:09

Een ongeluk komt nooit alleen. Bij Soudal-Quick Step leken ze dinsdag wel vervloekt in de GP Samyn door een handvol valpartijen. Kopmannen Fabio Jakobsen en Kasper Asgreen gingen allebei twee keer tegen de grond. "Ik heb meer uit de wagen moeten lopen dan ik erin zat", sakkerde ploegleider Wilfried Peeters. "Er waren geen fietsen meer over."

De Belgische voorjaarskoersen hebben Soudal-Quick Step nog niet veel vreugde gebracht. Integendeel. Eerst was er het slechtse openingsweekend in 12 jaar voor de ploeg van Patrick Lefevere en ook dinsdag moest de Wolfpack letterlijk en figuurlijk de wonden likken.

 

In de beginuren van de semi-klassieker kwam Fabio Jakobsen een eerste keer (licht) ten val. Ook Kasper Asgreen deelde toen zonder veel erg in de brokken.

 

Op iets minder dan 50 kilometer van de meet ging Jakobsen buiten beeld wéér tegen de grond, samen met ploegmaat Martin Svrcek nadat de Slovaak een bocht miste.

Geen fietsen meer

Met Kasper Asgreen had de ploeg wel nog altijd een troefkaart in handen. Alleen sloeg ook voor de Deen het noodlot toe. In de laatste rechte lijn kwam hij stevig ten val. Uit het zicht van de camera's had Stan Van Tricht ook al kennisgemaakt met het asfalt.

 

"Ik heb geen fietsen meer", sakkerde ploegleider Wilfried Peeters na afloop zelfs een beetje geëmotioneerd. "Ik heb meer uit mijn wagen moeten lopen dan ik erin zat. Hopelijk is het allemaal niet te erg."

 

Een oorzaak voor de vele valpartijen heeft Peeters niet. "Dit kan ik gewoon niet verklaren", klinkt het. "Zeker ook die val van Asgreen in de sprint... Iemand gooit zijn fiets achteruit en raakt hem. (zucht) Kasper voelde zich nochtans goed, maar zonder ploeg wordt het natuurlijk moeilijk. We moeten dit snel vergeten." 

Fabio en Kasper hadden allebei goede benen in de koers, aan de vorm ligt het dus niet.

Wilfried Peeters

Al wil Peeters toch ook graag het positieve onthouden. "Fabio en Kasper hadden allebei goede benen in de koers, aan de vorm ligt het dus niet. Hopelijk hebben we onze dosis pech gehad en kunnen we vanaf volgende week oogsten. Sowieso geven we nooit op." 

Geen ernstige letsels

Soudal-Quick Step stuurde dinsdagavond nog een persbericht de wereld in met de medische balans van de valpartijen. Kasper Asgreen hield er enkel wat schaafwonden aan over en zal "de komende weken niet beïnvloed zien".

 

Fabio Jakobsen moet wel enkele dagen rusten. De Nederlander houdt een gekneusde schouder over aan zijn val en moest opgelapt worden aan enkele wonden.

Gerelateerd: