Ga naar de inhoud

WK slopestyle: De Sloover plaatst zich voor finale, Smits komt net tekort

 za 25 februari 2023 13:21
Jules De Sloover kwalificeerde zich voor de finale op het WK slopestyle.

In het Georgische Bakoerjani heeft onze 21-jarige landgenoot Jules De Sloover zich knap geplaatst voor de finale op het WK slopestyle. Seppe Smits kwam dan weer net tekort voor een plaatsje bij de laatste 16.

Door het slechte Georgische weer van de afgelopen dagen konden onze Belgische snowboarders niet optimaal profiteren van de trainingsdagen voorafgaand aan de kwalificaties.

 

Toch zetten zowel Jules De Sloover als Seppe Smits op het moment van waarheid beiden een knappe prestatie neer. In reeks 2 ontving De Sloover voor zijn beste run een score van 63.53, wat hem een onverwachte plek in de finale opleverde.

 

Na afloop van de kwalificaties was onze jonge landgenoot dan ook erg tevreden over zijn prestatie. "Hier ben ik heel trots op. Het is me nog nooit gelukt om me op een Wereldbeker te kwalificeren voor de finale en nu op het WK lukt het zowaar wel."

In de andere reeks behaalde Seppe Smits dan weer een score van 66.78. Toch viel onze landgenoot door de sterke concurrentie net uit de boot voor de finale. Smits bleef dan ook met een dubbel gevoel achter.

 

"Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik twee runs heb kunnen afwerken. Al is het natuurlijk wel zuur dat ik zonder een finale terug naar huis keer", vertelde de 31-jarige Belg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.