Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  18 - Omloop Het Nieuwsblad
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tom Pidcock voor de Omloop: "Beslissing om WK veldrijden te laten schieten, loont nu al"

 vr 24 februari 2023 17:08
Pidcock op verkenning met zijn ploegmaats.

Tom Pidcock is een van de grote kanshebbers morgen aan de start van de Omloop. De Brit van Ineos-Grenadiers heeft zijn pijlen dan ook gericht op het voorjaar. Zo liet hij bijvoorbeeld het WK in het veld schieten. Hij voelt nu al een verschil met vorig jaar. "Ik reed nog nooit zo snel de Bosberg op", klinkt hij zelfzeker.

Het WK veldrijden werd een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De uittredende kampioen, Tom Pidcock, koos ervoor om het kampioenschap te laten schieten. Alles in het teken van de voorjaarsklassiekers. 

 

"Maar ik voelde wel jaloezie toen ik het WK in Hoogerheide zat te bekijken", vertelde Pidcock. "Maar ik wou een langere periode om me voor te bereiden op het wegseizoen. Ik wou die bredere basis, want vorig jaar was ik niet consistent."

 

 "Ik denk dat mijn beslissing nu al loont. Ik was in de Algarve een andere renner dan ik vorig jaar was."

 

In de Ronde van de Algarve maakte de 23-jarige Brit inderdaad indruk. "Ik klom goed. Het is mooi dat ik al iets gewonnen heb, nadat ik het WK veldrijden heb opgeofferd."

 

"Gisteren in de verkenning van de Omloop voelde ik me ook best goed. De helling waarvan ik het minste houd, de Bosberg, die heb ik nog nooit zo snel opgereden als gisteren. Niet slecht."

Vorig jaar kende ik niet de beste periode. Beter doen dan toen wordt voor mij niet moeilijk, denk ik.

Tom Pidcock

Het is al de derde keer in zijn jonge carrière dat Pidcock de Omloop Het Nieuwsblad zal rijden. Vorig jaar werd hij 18e, bij zijn debuut in 2021 55e. "Het is niet de wedstrijd die me het beste ligt. Maar het wordt een beetje winderig, en er zit veel kwaliteit verspreid over het peloton. Ik ben zeker dat er gekoerst gaat worden. Misschien vroeger dan normaal. Ik denk dus dat de koers wel zwaar genoeg zal zijn."

 

"Vorig jaar beleefden we als team ons beste seizoen in de klassiekers tot nu. Dat vertrouwen brengen we dit jaar mee. Daar gaan we op bouwen. Maar voor mezelf was het vorig jaar niet de beste periode. Beter doen dan toen wordt voor mij niet moeilijk, denk ik."


"Waar ik precies goed wil zijn, dat valt moeilijk te zeggen. De Strade Bianche is één van mijn favoriete koersen, net als de Ronde van Vlaanderen. Maar alle klassiekers zijn zo zwaar dat het moeilijk te voorspellen valt waar ik op mijn best zal zijn."

Pidcock komt in het openingsweekend enkel in actie in de Omloop Het Nieuwsblad. Zondag is hij er niet bij in Kuurne-Brussel-Kuurne.