Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 4  /  17 - Strade Bianche
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Sterren voor Omloop Het Nieuwsblad: Lotte Kopecky tussen Nederlandse en Italiaanse toppers

 za 25 februari 2023 12:19

Lotte Kopecky is na haar boerenjaar met zeges in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen voor de wielerjury van Sporza meteen een van de grote favorieten. Ze gaat de concurrentie aan met Nederlandse sprintbommen en een handvol Italiaanse toppers in de Omloop Het Nieuwsblad.

***

Na een boerenjaar opnieuw klaar om te knallen? Lotte Kopecky is met stip dé topfavoriete van ons panel. Dan zal ze in Ninove over haar snelste benen moeten beschikken.

 

Haar team SD Worx heeft met topsprintster Lorena Wiebes nog een andere troef. De Nederlandse vocht stevige duels uit met haar voormalige loods in de UAE Tour, waar ze een zege en twee podiumplekken pakte.

**

Bij de schaduwfavorieten twee Italiaanse vrouwen: Elisa Balsamo en Elisa Longo Borghini.

 

Balsamo opende haar wielerseizoen met twee opeenvolgende zeges in de Volta Communitat Valenciana. Landgenote Longo Borghini had nét iets langer nodig om de motor aan de praat te krijgen, maar heerste in de UAE Tour, waar ze een ritzege én de eindzege op zak stak.

 

De laatste met twee sterren achter haar naam, heeft geen inleiding nodig. Annemiek van Vleuten hoopt in haar 40e levensjaar het rijke palmares nog wat aan te dikken. Te beginnen met een aanval in de Omloop?

*

In het kringetje outsiders voor de zege een gezonde mix van sprintbommen en grote motoren.

 

Charlotte Kool maakte het Wiebes in de Emiraten erg lastig en snoepte er twee zeges af. De Nederlandse hoopt op een sprint in Ninove, waar ook Shari Bossuyt niet voor terugdeinst.

 

Nog Nederlanders die volgens onze experts kans maken: Floortje Mackaij en Demi Vollering

Gerelateerd: