Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  18 - Omloop Het Nieuwsblad
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Renners van Soudal-Quick Step niet langer hot (in de Sporza Wielermanager): "Rol als underdog past ons ook"

 do 23 februari 2023 19:10
Lampaert
"Zet mij toch maar in je Wielermanager-ploeg", lijkt Yves Lampaert te zeggen.

Jarenlang was "Quick-Step" de maat van alle dingen tijdens het Vlaamse voorjaar. Vorig jaar werd de ploeg, geteisterd door heel wat zieken, links en rechts voorbijgestoken door de Jumbo-Visma's en Ineos'en van deze wereld. Plots lijkt The Wolfpack niet meer populair, ook niet in de Sporza Wielermanager. Maar tijdens de verkenning voor de Omloop nuanceren Lampaert, Declercq en co dit.

Julian Alaphilippe: 9 miljoen
Kasper Asgreen: 8 miljoen
Yves Lampaert: 7 miljoen
Florian Sénéchal: 7 miljoen
Davide Ballerini: 5 miljoen
...

De meeste renners van Soudal-Quick Step zijn in de Sporza Wielermanager in waarde gezakt na een matig 2022, maar toch wijzen de eerste statistieken erop dat weinig deelnemers nog vertrouwen hebben in The Wolfpack. Het kan verkeren!

"We zijn niet te duur, maar ook niet zo goedkoop", vat Yves Lampaert het samen. Hij wil er wel geen zware conclusies uit trekken. "Als we ons zouden baseren op de Sporza Wielermanager, dan zijn we ver van huis. Ik denk echt wel dat we een goeie ploeg hebben."

Andere ploegen zijn misschien meer favoriet, maar dat wil niet zeggen dat we niet zullen meespelen.

ploegleider Wilfried Peeters

"We kunnen niet ontkennen dat niemand bij ons erbovenuit steekt", is ploegleider Wilfried Peeters begripvol. "We hebben geen Boonen meer en ook geen De Lie of Philipsen. Jongens die snel zijn aan de finish."

 

"Momenteel niet", voegt Peeters er met nadruk aan toe. "Hopelijk zien we weer de Asgreen van 2 jaar geleden en Alaphilippe komt er ook nog bij voor de grote klassiekers. Een geslagen hond is altijd extra gevaarlijk."

 

"Andere ploegen zijn misschien meer favoriet, maar dat wil niet zeggen dat wij niet zullen meespelen."

 

Volgens Tim Declercq is Soudal-Quick Step zijn eretitel van dé voorjaarsploeg wel kwijt. "Andere ploegen hebben meer geïnvesteerd in hun voorjaarsteam."

 

"Maar als je naar onze namen kijkt, dan zullen wij ook een rol van betekenis spelen. Misschien niet meer als grote favoriet, maar die rol van underdog kan ons ook liggen."