Ga naar de inhoud

Rode Remco Evenepoel hinkt op 2 gedachten na 2e plaats: "Was de snelste, maar hadden geen geluk"

 wo 22 februari 2023 15:15

Remco Evenepoel in de rode trui, dat is sinds de Ronde van Spanje een vertrouwd beeld. Toch waren er gemengde gevoelens na zijn 2e plaats in de bergrit van de UAE Tour. "Maar we mogen niet klagen na 3 dagen."

10 koersdagen heeft Remco Evenepoel al de regenboogtrui mogen dragen (in de ploegentijdrit reed hij met een gewoon tenue), maar richting Jebel Jais kwam hij dicht bij een eerste individuele zege als wereldkampioen.

 

"Misschien heb ik wel gemengde gevoelens", geeft Evenepoel toe na zijn 2e plaats, na aanvaller Einer Rubio. "Ik heb in de sprint getoond dat ik de rapste van de groep was."

 

"Maar helaas hadden we geen geluk, want Pieter (Serry) en Louis (Vervaeke) reden allebei lek op de klim. Zo konden we ons plan niet tot uitvoering brengen."

 

"Het was de bedoeling dat Pieter zo lang mogelijk op kop zou rijden en dat Louis en Mauro (Schmid) dan een lead-out zouden doen naar de laatste bocht, zodat de anderen al op de limiet zouden zitten bij de sprint."

 

"Maar we hebben die jongen van Movistar (Rubio) laten gaan. Hij kreeg al snel 50 seconden "cadeau", al heeft hij het toch ook knap gedaan."

 

"Jammer, want ik had wel vertrouwen in mijn sprint. De voorbije weken hebben we veel getraind op mijn explosiviteit in de sprint."

 

"Tactisch hebben we het goed gedaan, we mogen zeker niet klagen na 3 dagen. Uiteraard gaan we deze rode trui nu verdedigen. De wind zal de komende dagen wellicht geen factor meer spelen, dat is al meegenomen. En voor de rest: genieten."

Plapp: "Geen schande"

Toen Luke Plapp (Ineos) vanochtend opstond, moet hij al beseft hebben dat de kans groot zou zijn dat Remco Evenepoel enkele uren later zijn rode trui zou komen ophalen.

 

"Het is oké als je de trui aan de wereldkampioen verliest. Ik had wel verwacht dat hij bij de besten zou zijn."

 

"Maar het is nog altijd speelbaar. Ik kijk nu al uit naar de finale showdown in de laatste rit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:

UAE Tour klassement

naamresultaatploeg
1
Remco Evenepoel
23:25:26
Soudal - Quick-StepSOQ
2
Lucas Plapp
+59
INEOS GrenadiersIGD
3
Adam Yates
+1:00
UAE Team EmiratesUAD
4
Pello Bilbao
+1:03
Bahrain VictoriousTBV
5
Sepp Kuss
+2:06
Jumbo - VismaTJV
6
Wout Poels
+2:18
Bahrain VictoriousTBV
7
Antonio Tiberi
+2:33
Trek - SegafredoTFS
8
Ben Zwiehoff
+2:38
BORA - hansgroheBOH
9
Emanuel Buchmann
+2:38
BORA - hansgroheBOH
10
Harm Vanhoucke
+2:40
Team DSMDSM