Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel voor de start van de UAE Tour: "Ik zit aan 85 tot 90%"

 zo 19 februari 2023 14:57
Een ontspannen Remco Evenepoel, een dag voor de start van de UAE Tour.

De Ronde van San Juan in Argentinië is allang geschiedenis, komende week zet Remco Evenepoel zijn zinnen in de Verenigde Arabische Emiraten vol op de UAE Tour. De rittenwedstrijd van een week is een tweede tussenstap in de aanloop naar het hogere streven: de Ronde van Italië, in mei.

"Wil op podium staan en een rit winnen"

Traditiegetrouw was het een zeer ontspannen Remco Evenepoel die de pers vanmiddag te woord stond, een dag voor zijn tweede rittenkoers van het jaar. 

 

Nochtans kwam al snel de vraag of Evenepoel van plan is om de UAE Tour te winnen.

 

"In sta hier elk geval met een beter gevoel en met meer ambities dan vorige maand in Argentinië", antwoordde Evenepoel.

 

"Winnen zal moeilijk zijn, want er rijden jongens mee die vanop grote hoogte komen en in betere vorm zijn dan ik, waardoor ze van deze koers al meteen een hoofddoel maken."

 

"Voor mij is deze koers, een heel mooie koers weliswaar, meer een tussenstap. Maar ik wil wel op het podium staan en hoop met een ritoverwinning naar huis te kunnen gaan. Dat zou dik meegenomen zijn."

 

"Ik zal er alles aan doen, maar het zou nu ook geen schande zijn als ik hier in de top 5 zou eindigen en zonder ritzege naar huis moet gaan."

 

De UAE Tour omhelst 7 etappes, allemaal tussen 150 en 185 kilometer. De tweede dag, overmorgen, vormt de grote uitzondering. Dan staat een ploegentijdrit van 17,3 kilometer geprogrammeerd in Khalifa Port.

 

Evenepoel: "We hebben die ploegentijdrit vandaag verkend. Ik denk niet dat deze etappe doorslaggevend zal zijn, maar het zal wel een van de sleuteletappes zijn, zeker hier in een koers die maar één week duurt. Daarin kunnen we misschien een voorsprong nemen op andere renners."

Ik heb de voorbije dagen enkele testjes gedaan op training. Die waren beter dan vorige maand toen ik in Argentinië zat. Ik denk dat ik momenteel tussen 85 en 90% ben.

Remco Evenepoel

"Ik begrijp Pogacar als hij voor iets anders kiest"

Het is warm en winderig in de Emiraten. Niet getreurd voor Evenepoel, die zijn eerste koersdagen van het jaar in een bloedheet Argentinië afwerkte en dus al wat gewend is.


"De weersomstandigheden zullen een invloed hebben, al was het in Argentinië warmer dan hier. De wind kan hier vanaf het begin wel een belangrijke rol spelen."


Rekening houden dus met het weer, maar niet met Tadej Pogacar. De Sloveen won de voorbije twee jaar de UAE Tour, maar verkoos nu een optreden in Spanje.


"Ik begrijp Pogacar wel", zegt Evenepoel. "Af en toe wil je als renner eens iets nieuws. Als je ziet hoe hij rijdt in de Ruta del Sol, zal dat daar niet slecht aflopen voor hem (lacht)."


"Wie mijn concurrenten worden? Adam Yates, Jay Vine, Pello Bilbao... Allemaal mannen die een resultaat kunen rijden en al een goeie vorm te pakken hebben. En dan zal ik zeker nog enkele renners vergeten."


De UAE Tour is voor Evenepoel een tussenstation richting de Giro d'Italia. Voorlopig zit hij op schema in zijn voorbereiding.


"Ik heb de voorbije dagen enkele testjes gedaan op training. Die waren beter dan vorige maand toen ik in Argentinië zat. Ik denk dat ik momenteel tussen 85 en 90% van mijn potentieel zit."

Gerelateerd: