Ga naar de inhoud

BEKIJK: Ethan Vernon (Soudal-Quick Step) toont ook in Rwanda zijn snelle benen

 zo 19 februari 2023 13:09

Ethan Vernon heeft met sprekend gemak de eerste rit in de Ronde van Rwanda (2.1) gewonnen. De Britse sprinter van Soudal-Quick Step was overduidelijk de snelste in de massasprint en is ook de eerste leider.

Vernon rijdt in Rwanda voor het opleidingsteam van Soudal-Quick Step. Hij leek op papier de grote favoriet voor dagsucces in Rwamagana en ontgoochelde ook niet. 

 

Na een vlakke etappe van net geen 116 kilometer werd Vernon door zijn ploegmaats perfect naar voren gebracht in de slotfase. De jonge Brit snelde daarna weg van alles en iedereen, goed voor zijn tweede zege van het seizoen.

 

Omdat Vernon in Rwanda voor het opleidingsteam uitkomt, telt de zege niet mee bij de profs. Soudal-Quick Step blijft voorlopig dus op 5 stuks steken.

 

De Ronde van Rwanda duurt nog tot volgende week zondag. Chris Froome (Israel-Premier Tech)  en Vernon zijn de grootste namen aan de start.

De sprint van Vernon:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.