Kevin De Bruyne reageert ludiek na incidentrijke topper: "Iemand een pintje? Dankuwel!"

  Kevin De Bruyne was dé figuur van de topper tegen Arsenal. Zowel sportief als extrasportief. De Rode Duivel scoorde, gaf een assist, geraakte betrokken in een opstootje met Arsenal-coach Mikel Arteta en kreeg bij zijn applauswissel ook nog wat bekers bier naar zijn hoofd geslingerd. "Iemand een pintje? Dankuwel", reageerde onze landgenoot de dag nadien ludiek.

  Kevin De Bruyne werd de laatste tijd vaker dan hem lief is naar de bank verwezen door Pep Guardiola. "Om tactische redenen", klonk het - nota bene - bij de trainer van Manchester City.

   

  Gek of geniaal? Het zette onze landgenoot alleszins op scherp voor de topper tegen Arsenal. En dat heeft iedereen in het Emirates Stadion geweten.

   

  De Bruyne sloeg na een dikke 20 minuten een eerste keer toe. Hij nam een ziekenhuisbal van Tomiyasu dankbaar in ontvangst en lobde de 0-1 op het bord. In het absolute slot assisteerde hij ook Haaland nog eens bij zijn winnende 1-3-doelpunt.

  Een geslaagde avond voor De Bruyne, die zijn ploeg in het klassement zo op gelijke hoogte heeft gebracht met leider Arsenal - dat wel nog een wedstrijd in te halen heeft.

   

  Toch kreeg onze landgenoot de thuisaanhang van The Gunners ook twee keer op zijn dak. 

   

  Een eerste keer in een opstootje met zijn ex-assistent-trainer Mikel Arteta. De T1 van Arsenal tikte de bal voor de voeten van De Bruyne weg. De Rode Duivel kon die actie niet smaken, gaf Arteta een duwtje en wees hem ook nog eens de vinger. 

  Een tweede keer toen De Bruyne in de slotminuten vervangen werd door Kalvin Phillips. Op zijn weg naar de dug-out kreeg onze landgenoot verschillende bekers bier naar zijn hoofd geslingerd.

   

  Kortom, een overweldigende avond - althans voor een sterveling. Voor De Bruyne niet meer dan een doordeweekse avond. "Iemand een pintje? Dankuwel!", reageert hij gevat op zijn Instagram.

  Gerelateerd: