Ga naar de inhoud

Milwaukee krijgt het niet cadeau van gehavend Boston, maar heeft Celtics nu wel in vizier

 wo 15 februari 2023 08:42
Giannis Antetokounmpo dunkt 2 van zijn 36 punten op het scorebord.
Giannis Antetokounmpo dunkt 2 van zijn 36 punten op het scorebord.

In de NBA heeft Milwaukee de topper in de Eastern Conference gewonnen. De Bucks klopten voor eigen publiek Boston, dat enkele sleutelspelers miste. Dankzij de winst staat Milwaukee nu op een zucht van de 1e plaats in het Oosten.

Boston was naar Milwaukee afgezakt zonder 4 basisspelers. Jayson Tatum, Jaylen Brown, Marcus Smart en Al Horford lagen alle 4 in de lappenmand, maar hun vervangers deden het meer dan goed.

 

Derrick White (27 punten) en Malcolm Brogdon (26) waren goed bij schot, al konden ze niet voorkomen dat Milwaukee na één verlenging met de overwinning ging lopen: 131-125.

 

Milwaukee-guard Jrue Holiday toonde waarom hij zich komend weekend voor de 2e keer in zijn carrière mag opmaken voor de All-Star Game. Holiday was de topschutter voor de thuisploeg met 40 punten, waarvan 8 driepunters. Voorts was hij goed voor 7 assists, 5 rebounds en 3 steals.

 

Giannis Antetokounmpo flirtte met een triple-double: 36 punten, 13 rebounds en 9 assists. Even was er wel paniek toen de sterspeler van de Bucks slecht neerkwam en bleef liggen, maar de Griek speelde uiteindelijk gewoon voort.

 

Dankzij de overwinning hijgt Milwaukee nu echt in de nek van leider Boston. Beide ploegen tellen 17 nederlagen. De Celtics staan voorlopig nog op kop omdat ze één wedstrijd meer gespeeld (en gewonnen) hebben.

De 10 hoogtepunten van vannacht:

Alle uitslagen:

  • Toronto - Orlando 123-113
  • Milwaukee - Boston 131-125 (n.v.)
  • Phoenix - Sacramento 120-109
  • LA Clippers - Golden State 134-124
  • Portland - Washington 101-126
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.