Ga naar de inhoud

Julie Allemand kiest voor de Belgian Cats en past voor het Amerikaanse seizoen

 wo 15 februari 2023 22:14
Julie Allemand
Julie Allemand in het shirt van de nationale ploeg.

Emma Meesseman twijfelt nog, Julie Allemand heeft de knoop doorgehakt. De Belgische topspeelster past komende zomer voor het WNBA-seizoen. De 26-jarige spelverdeelster gaat vol voor het EK met de nationale ploeg.

Het Europees kampioenschap basketbal vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 25 juni, pal in het WNBA-seizoen dat half mei weer van start gaat.

 

Julie Allemand bedankt dit jaar voor de Amerikaanse competitie. Dat heeft ze aan haar club Chicago Sky laten weten.

 

"We respecteren haar keuze", laat hoofdcoach James Wade weten. "Het is nooit makkelijk om zulke knopen door te hakken."

 

"We zullen haar zeker missen, maar wensen haar ook het allerbeste toe."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Emma Meesseman verdedigde vorig seizoen de kleuren van Chicago Sky. Keert zij wel terug? Of kiest de Belgische nummer 1 voor de Belgian Cats?

 

"Ik weet het nog niet", zei Meesseman vorige week toen België zich nog moest plaatsen. "Het EK is superbelangrijk voor mij", voegde ze er nog aan toe.

De Belgian Cats gaan komende zomer op het EK niet alleen op zoek naar een prijs, ze kunnen er ook een eerste stap zetten richting de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. De top 6 van het EK plaatst zich voor het olympisch kwalificatietoernooi.

Gerelateerd: