Ga naar de inhoud
  Ruta del Sol
        winnaar leider
15/02 rit 1 Puente de Genave - Santiago de la Espada 179 km Pogacar Pogacar
16/02 rit 2 Diezma - Alcala la Real 156 km Pogacar Pogacar
17/02 rit 3 Alcala de Guadaira - Alcala de los Gazules 161 km Wellens Pogacar
18/02 rit 4 Olvera - Iznajar 165 km Pogacar Pogacar
19/02 rit 5 Otura - Alhaurin de la Torre 184 km Fraile Pogacar

Knieprobleem houdt Egan Bernal weg uit Ruta del Sol: "Geen paniek"

 di 14 februari 2023 19:27
Egan Bernal sukkelt met zijn knie.
Egan Bernal sukkelt met zijn knie.

De Colombiaan Egan Bernal (Ineos) is nog niet hersteld van de knieblessure die hij 3 weken geleden opliep in de Ronde van San Juan. Daardoor past Bernal voor de Ruta del Sol. "Maar Parijs-Nice komt voorlopig niet in het gedrang", laat het team weten aan La Gazzetta dello Sport.

Zien we ooit nog de beste Egan Bernal terug?

 

De Tour-winnaar van 2019 was een jaar geleden aan het revalideren van een horrorcrash, waarbij hij 11 ribben brak, zijn dijbeen, knieschijf, 2 borstwervels, zijn halswervel, een middenhandsbeentje en zijn duim.

 

In de Ronde van San Juan 3 weken geleden maakte Bernal bergop een veelbelovende indruk met een 4e plek in de koninginnenrit. Maar pijn in zijn knie dwong hem daags nadien tot een opgave.

 

Normaal gezien zou Bernal vanaf morgen te bewonderen zijn in de Ruta del Sol. Maar zijn knie is nog niet helemaal in orde.

 

"We slaan niet in paniek", meldt Ineos aan La Gazzetta dello Sport. "Voorlopig komt zijn deelname aan Parijs-Nice (5-12 maart) niet in het gedrang."

 

Bernal wil dit jaar koste wat kost weer deelnemen aan de Tour. "Ik ben heel gemotiveerd en ben er elke dag mee bezig", vertelde hij in Argentinië aan Renaat Schotte.

Geen Bernal in de Ineos-selectie voor de Ruta del Sol

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: