Ga naar de inhoud

Kool stooft ex-ploeggenote Wiebes opnieuw een peer, Longo Borghini eindwinnares UAE Tour

 zo 12 februari 2023 13:39

Het lijkt erop dat Lorena Wiebes dit seizoen wat meer tegenstand zal krijgen in de (massa)sprints. Voor de 2e keer in 4 dagen was Charlotte Kool, de voormalige sprintloods van Wiebes, de snelste in de UAE Tour. Elisa Borghini had de eindzege al op zak na het nummertje dat ze gisteren opvoerde met ploeggenote Gaia Realini.

Een brug op een klaverblad van de autosnelweg vormde zowat de grootste uitdaging in de laatste rit van de UAE Tour voor vrouwen. Een groepje raakte wel degelijk weg op die korte beklimming, maar de sprintersploegen hadden een andere afloop in gedachten.

In de strijd tussen Charlotte Kool en Lorena Wiebes stond het na de eerste ritten in de Emiraten 1-1. Wiebes was vorig jaar goed voor maar liefst 23 overwinningen, waarvan een heel deel dankzij haar sprintloods Kool.

Maar na de overstap van Wiebes naar SD Worx zitten de twee Nederlandse vrouwen, allebei nog maar 23 jaar, in verschillende kampen.

Wiebes probeerde Kool zenuwachtig te maken door van ver de sprint aan te trekken. Die tactiek spatte uiteen in haar gezicht, want ze viel stil en Kool en zelfs Consonni kwamen er nog overheen.

In de buik van het peloton zag Elisa Longo Borghini het graag gebeuren. Ze kroont zich tot eindwinnares van de allereerste UAE Tour voor vrouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag slotrit
1. Charlotte Kool (Ned) 119 km in 2u57'55"
2. Chiara Consonni (Ita)  
3. Lorena Wiebes (Ned) allen zelfde tijd
4. Emma Norsgaard (Den)  
5. Mylène de Zoete (Ned)  
eindstand UAE Tour
1. Elisa Longo Borghini (Ita)  
2. Gaia Realini (Ita)  
     
     
  UAE TOUR (WWT)
        winnaar leider
09/02 rit 1 Port Rashid - Dubai Harbour 109 km Kool Kool
10/02 rit 2 Al Dhafra Castle - Al Mifra 133 km Wiebes Wiebes
11/02 rit 3 Hazza bin Zayed Stadium - Jebel Hafeet 107 km Longo Borghini Longo Borghini
12/02 rit 4 Fatima Bint Mubarak Ladies Sports Academy - Abu Dhabi Breakwater 119 km Kool Longo Borghini