Ga naar de inhoud

KV Oostende stelt fans gerust ondanks financieel verlies: "We halen de licentie"

 vr 10 februari 2023 12:48
" "
KVO staat laatste in de eerste klasse.

Deze week raakte bekend dat de Belgische profclubs het voorbije jaar 2022 een recordverlies van 156 miljoen jaar boekten. Ook Oostende ontsnapte er niet aan met een verlies van 5,2 miljoen euro. Er verschenen heel wat onheilspellende berichten in de media, maar de kustploeg wuift die in een statement weg.

Oostende zet zichzelf in het perspectief van de 25 profclubs in België. "Het merendeel van de voetbalclubs in het Belgische voetbal heeft een operationeel deficit en een krappe liquiditeit. KV Oostende verkeert in een gelijkaardige situatie."

"Er is geen sprake van financieel wanbeheer, maar van onderkapitalisatie, dat we op korte termijn zullen tackelen om te voldoen aan onze licentie-aanvraag."

KVO stelt iedereen gerust: "Er is geen imminent gevaar dat KV Oostende failliet gaat. Er is ook geen risico op de lange termijn, omdat de eigenaarsgroep er vastberaden  aan vasthoudt om de club te steunen en stabiliseren en om de licentie voor het seizoen 2023-2024 te halen."

De rode lantaarn benadrukt dat "alle spelers en werknemers van de club altijd correct betaald werden en dat de club alle maandelijkse tussenkomsten bij het licentiedepartement succesvol passeerde en we willen dat blijven doen".

De clubdirectie geeft toe dat er wel nog leveranciers op geld wachten, "maar we willen daar op een zeer korte termijn een oplossing voor vinden".  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: