Ga naar de inhoud

Italië boven op WK alpineskiën: nu houdt Bassino Shiffrin van het goud op Super G

 wo 8 februari 2023 13:32

Het zit Mikaela Shiffrin voorlopig niet mee op het WK alpineskiën in Frankrijk. De Amerikaanse vedette miste maandag op 3 poortjes na het goud op de combiné en vandaag moest ze de Italiaanse Marta Bassino met 11 honderdsten laten voorgaan op de Super G. Maandag op dag 1 won met Federica Brignone ook al een Italiaanse. 

Bassino, dit seizoen al uitstekend op dreef op de reuzenslalom in de wereldbeker, was de enige die in Méribel sneller skiede dan Shiffrin. De winnares zette 1'28"06 neer, de Oostenrijkse Cornelia Hütter en de Noorse Kajsa Vickhoff Lie eindigden samen derde op 33 honderdsten.

Voor de 26-jarige Bassino is het haar tweede wereldtitel uit haar carrière, maar wel de eerste individuele. In 2021 won ze aan de zijde van de Oostenrijkse Katharina Liensberger de parallelle reuzenslalom.

De Italiaanse heeft ook 6 wereldbekerzeges op haar erelijst, allemaal reuzenslaloms. Het is pas haar eerste Super G ooit die ze wint.

 Bassino volgt op de erelijst Lara Gut-Behrami op. De Zwitserse, ook olympisch kampioene op de discipline, strandde vandaag op de zesde plaats.

Mikaela Shiffrin werd in 2019 wereldkampioene Super-G en haalde 2 jaar later brons. Nu heeft de 85-voudige wereldbekerlaureate dus ook zilver. Het is haar 12e WK-medaille tout court.

Maandag was de 27-jarige Amerikaanse in de WK-opener op weg naar goud in de combiné, maar liep het mis op 3 poortjes van het einde van de slalom. Brignone pakte zo het goud. Zaterdag is er de volgende race bij de vrouwen: de afdaling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Shiffrin.
wk alpineskiën
  mannen vrouwen gemengd
afdaling Odermatt Flury  
combiné Pinturault Brignone  
parallel reuzenslalom Schmid Tviberg  
reuzenslalom Odermatt Shiffrin  
slalom Kristoffersen St. Germain  
super-G Crawford Bassino  
team parallel     VS