Ga naar de inhoud

Tadej Pogacar verandert van koers en ontloopt de UAE Tour (en Remco Evenepoel)

 ma 6 februari 2023 17:23
Tadej Pogacar zal zijn sponsors niet plezieren in hun eigen regio.

Tadej Pogacar heeft zijn route uitgestippeld voor de eerste doelen dit voorjaar. Die loopt niet langs de traditionele wegen in de Verenigde Arabische Emiraten. Pogacar pikt Spanje uit voor zijn debuutkoersen. 

Tadej Pogacar won de voorbije twee edities van de UAE Tour, een WorldTour-koers die natuurlijk hyperbelangrijk is voor zijn team UAE en de geldschieters.

 

Maar er komt een nieuwe naam op de erelijst en er komt dus geen onderonsje met Remco Evenepoel, die er wel zal rijden tussen 20 en 26 februari.

 

Pogacar trapt volgende week zijn seizoen op gang met enkele Spaanse schotels: de Clasica Jaen Paraiso Interior (13 februari) en de Ruta del Sol (15-19 februari).

 

In de gravelkoers en in de Andalusische rittenkoers wordt Pogacar gesteund door onder meer Tim Wellens.

 

"De voorbereiding is goed geweest", zegt Pogacar, die wel in januari te kampen had met maag- en darmproblemen. "Maar ik voel me weer gezond."

 

"Het is fijn om nieuwe koersen te ontdekken", zegt de Sloveen, een stelling die sportief manager Matxin Fernandez bevestigt.

 

"Het plan was om de basis van zijn kalender te behouden met enkele lichte aanpassingen. Dat hebben we gedaan."

 

"Tadej wil nieuwe dingen proberen en dat doen we ook met deze koersen. Het wordt een lang seizoen en we bouwen geleidelijk op naar de grote doelen."

 

In de UAE Tour wordt nieuwkomer Adam Yates wellicht de kopman. De Brit was vorig jaar nog runner-up na Pogacar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: