Ga naar de inhoud

Assistent-coach Jill Lorent brengt nog wat meer girlpower bij Belgian Cats: "Geweldige uitdaging"

 wo 8 februari 2023 13:17
Jill Lorent is de rechterhand van bondscoach Rachid Meziane.

Talent wordt beloond bij de Belgian Cats: niet alleen tussen de lijnen, maar ook langs de zijlijn. Met assistent-coach Jill Lorent heeft bondscoach Rachid Meziane er een belangrijke troef bij. "Het is een sprong in het onbekende", vertelt ze.

Dat Jill Lorent heel wat in haar mars heeft, bewees ze al aan de zijde van Eddy Casteels bij de Leuven Bears. Dat takenpakket neemt ze nu ook op zich bij de Belgian Cats.

 

"Dit is een totaal nieuwe ervaring", vertelt ze. "Ik heb ooit wel dames gecoacht, maar dat was in de jeugd. Het is dus een sprong in het onbekende."

 

"Ik heb maar een week om de ploeg te leren kennen, dus het is wat zoeken. Maar basketbal is basketbal, een spel blijft een spel."

 

Met een mogelijk beslissend EK-kwalificatieduel zijn de belangen meteen groot voor Lorent. "Duitsland is geen te onderschatten tegenstander", aldus de assistent-bondscoach. "Ze zijn op weg naar wat wij een paar jaar geleden hebben opgebouwd met de Cats."

Het is een logische stap dat een vrouw nu een kans krijgt, maar voor mij blijven de kwaliteiten een prioriteit.

Jill Lorent

Lorent is blij dat er nu een vrouw langs de zijlijn staat bij de Belgian Cats, maar benadrukt dat ze kwaliteiten belangrijker vindt.

 

"Het is een logische stap dat een vrouw nu een kans krijgt, maar voor mij blijven de kwaliteiten een prioriteit."

 

"Ik denk dat je een staf moet uitbouwen die deze ploeg naar een hoger niveau kan brengen. Dat kan in mijn ogen ook met drie mannen, maar ik ben blij dat ik erbij ben. Het is een geweldige uitdaging, die ik met plezier aanpak."

Belgian Cats in EK-vooronde

programma groep A
Bosnië België 87-81
België Duitsland 84-55
België Noord-Macedonië 112-41
België Bosnië 100-60
Duitsland België 44-69
Noord-Macedonië België 43-102
stand in groep A
    M W V +/- ptn
1. België 6 5 1 +218 11
2. Duitsland 6 4 2 +72 10
3. Bosnië 5 2 3 -90 8
4. Noord-Macedonië 6 1 5 -200 7

De groepswinnaars van de 10 poules plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in 2023. Ook de beste 4 nummers 2 van de 10 groepen pakken een EK-ticket. Israël en Slovenië zijn als organisator al zeker van deelname.

Gerelateerd: