Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
4
2
2
0
5
6
2
Club Brugge
36
4
3
0
1
9
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
4
3
0
1
5
2
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
4
1
1
2
5
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3

Politiek wil snel oplossing voor stadiondossier: "Tijd begint nu echt te dringen, Jan Breydel is op"

 do 2 februari 2023 13:50

Een nieuwe klap voor Club Brugge. De omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion is vandaag vernietigd, waardoor het hele dossier terug naar af lijkt. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir hoopt toch snel een oplossing uit te werken, de Brugse schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon betreurt de beslissing: "De tijd begint nu echt te dringen: het Jan Breydelstadion is op."

Zuhal Demir: "Doorslaggevende rol voor stad Brugge"

Ondanks de tegenslag hoopt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir dat er snel naar een nieuwe oplossing wordt gezocht.


"We analyseren de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwisting en gaan zo snel mogelijk iedereen rond de tafel brengen", zegt Demir in een eerste reactie bij Belga.

 

"We blijven immers vastberaden een oplossing uit te werken voor Club Brugge. Aangezien een van de vernietigingsgronden van de Raad een strijdigheid is met een lokale verordening van het stadsbestuur van Brugge, zal ook de stad Brugge daarin volledig betrokken worden. Zij lijken op het eerste gezicht een doorslaggevende rol te hebben."

We blijven immers vastberaden een oplossing uit te werken voor Club Brugge

Zuhal Demir, Vlaams minister van omgeving

Burgemeester Dirk De fauw: "Deze locatie blijft voor ons de beste oplossing"

Burgemeester Dirk De fauw vindt deze tegenslag geen reden om met het stadiondossier te stoppen. "Neen, het is niet gedaan. de Raad heeft zelf gezegd dat ze het dossier terugsturen naar de bevoegde minister, naar Zuhal Demir dus, met de opdracht om binnen de vijf maanden een nieuwe beslissing te nemen. Het is aan minister Demir om te kijken welke bezwaren weerhouden worden in het arrest en hoe ze daaraan tegemoet kunnen komen."

 

"Het eerste bezwaar dat weerhouden is, gaat over het parkeren. In principe staat in de stedenbouwkundige verordening over parkeren van de stad Brugge dat je moet zorgen dat voertuigen die naar je gebouw komen op eigen terrein kunnen parkeren. Maar het is nooit de bedoeling geweest van de stad dat dit gehanteerd zou worden bij zulke grote projecten. We gaan dit bekijken met juristen. We willen hieraan tegemoet komen of het reglement desnoods een beetje wijzigen."

 

"Het tweede bezwaar gaat over het motiveren van het mobiliteitsaspect. Het team dat de studie heeft gemaakt heeft onvoldoene geantwoord op een bezwaar van de omwonenden. De bewoners hadden ook een mobilteitsexpert en die zegt dat 82 procent van de mensen met de wagen naar het stadion zal komen, in dossier van Club spreken ze slechts over 62 procent. Dat is een te groot verschil en daar wordt geen verklaring voor gegeven. Dat moet dus grondig herbekeken worden."

 

De stad blijft wel achter het plan stan. "Ik blijf dit de beste oplossing vinden, het is de enige mogelijkheid op korte termijn. We hebben al verschillende andere locaties geprobeerd, maar dan zou je open gebied aansnijden. Deze zone was al bestemd voor recreatie, voor het voetbal. Plus er komt ook een totaal nieuw park voor iedereen."

Franky Demon: "Over enkele jaren Europees afgekeurd"

De Brugse schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) betreurt de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwisting in het stadiondossier. 

 

Het waren omwonenden van het stadion die in beroep gingen tegen de omgevingsvergunning die werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. 
Demon benadrukt vooral de hoogdringendheid van een nieuw stadion voor de Brugse voetbalploegen.

 

"De plannen om een nieuw en groter voetbalstadion te bouwen voor Club Brugge dateren al uit 2006. De tijd begint nu echt te dringen: het Jan Breydelstadion is op en zal binnen enkele jaren mogelijk ook Europees worden afgekeurd", klinkt het tegenover Belga.

 

"Een nieuw stadion is dan ook noodzakelijk om de verdere groei van de club zowel op sportief als economisch vlak te garanderen."

Het wordt na al die jaren steeds moeilijker om positief te blijven.

Franky Demon

"Het is zeer jammer dat het Brugse eersteklassevoetbal op het spel wordt gezet en dat er gespeeld wordt met onze sportieve trots en het economische leven dat hieraan gekoppeld is", zegt Demon nog.

 

"Het stadsbestuur leest momenteel zeer grondig het arrest en gaat met de betrokken partijen rond de tafel zitten om te bekijken wat de best mogelijke situatie is."

Toch blijft de Brugse schepen geloven in het dossier. "Het wordt na al die jaren steeds moeilijker om positief te blijven maar toch blijf ik geloven in een goede afloop van dit dossier zodat we het Brugse voetbal ook in de toekomst verder op de kaart kunnen zetten."

Gerelateerd: