Pikante naamswijziging: STVV speelt nu in Daio Wasabi Stayen Stadium

  Stayen blijft wel behouden in de naam van het stadion van STVV.

  STVV heeft zijn stadion met een pikant sausje overgoten: Stayen wordt het "Daio Wasabi Stayen Stadium". Voor de Japanse eigenaars zal dat lekker in de oren klinken.

  Daio is een internationale wasabiproducent en verbindt haar merk voortaan aan het gras op Stayen. "We zijn blij om de officiële naampartner te worden van Stayen", klonk het bij het bedrijf. 

   

  "We zien heel wat overeenkomsten tussen onze thuisbasis Nagano en de ruime regio rond Sint-Truiden. Bovendien herkennen we ons in de visie van STVV, dat streeft naar wederzijds begrip tussen België en Japan." 

   

  "Ten slotte delen Daio en STVV een rijke geschiedenis. Daio teelt al meer dan 100 jaar wasabi, een van de belangrijkste voedingsproducten van Japan, terwijl voetbalclub STVV binnenkort haar 100ste verjaardag viert. In de toekomst willen we de wasabitraditie delen met mensen in de hele wereld."   

   

  Ook Takayuki Tateishi, de CEO van STVV, was in zijn nopjes. "Omdat STVV een aantrekkelijk merk is, slagen we er regelmatig in om nieuwe partnerships te sluiten", legde hij uit op de clubwebsite. 

   

  "Dat verbetert niet alleen onze financiële situatie. Het versterkt ook de relatie tussen Haspengouw en Japan op lange termijn. De keuze voor Daio sluit aan bij ons DNA."