Ga naar de inhoud

LeBron James nadert puntenrecord in NBA en loodst Lakers met triple-double voorbij Knicks

 wo 1 februari 2023 10:10
James staat weer een stapje dichter bij het "all-time" puntenrecord in de NBA.

De LA Lakers, geleid door een uitstekend spelende LeBron James, hebben dinsdag in de NBA een 123-129-zege geboekt bij New York. James was voor het eerst dit seizoen goed voor een 'triple-double, met 28 punten, 11 assists en 10 rebounds en is zo nog 89 punten verwijderd van het absolute puntenrecord van Kareem Abdul-Jabbar.

Bij de Lakers deden ook Anthony Davis (27 ptn en 9 rebounds), Russell Westbrook (17 ptn en 8 assists) en de Japanse aanwinst Rui Hachimura (19 ptn en 9 rebounds) hun duit in het zakje. De Lakers hadden een verlenging nodig in Madison Square Garden.

 

James komt dankzij zijn sterke prestatie opnieuw dichter bij het absolute puntenrecord van Kareem Abdul-Jabber (38.387 punten). De sterspeler van de Lakers heeft nog 89 punten nodig om het record te breken. Na eerst nog een duel met de Indiana Pacers lijkt een verbetering in de nacht van zaterdag op zondag tegen de New Orleans Pelicans haalbaar.   

 

De Lakers hebben de zege hard nodig in hun strijd voor de play-offs. Ze blijven wel pas dertiende in het Westen. New York, dat kon rekenen op een sterke Jalen Brunson (37 ptn), blijft zevende in het oosten.

 

Milwaukee steunde opnieuw op een sterke Giannis Antetokounmpo (34 ptn en 18 rebounds) in de 124-115 overwinning tegen Charlotte, hun vijfde zege op rij. De triple-double van LaMelo Ball (27 punten, 11 assists en 10 rebounds) volstond niet voor de Hornets. De Bucks blijven door de zege tweede in het oosten, Charlotte is veertiende en voorlaatste.   

 

Eerder op de avond won Miami met 97-100 bij Cleveland. Jimmy Butler (23 punten) was met enkele punten in de slotseconden belangrijk voor de Heat. Miami komt als zesde in het oosten dichter bij nummer vijf Cleveland.

 

In Chicago moesten de Bulls een 103-108 nederlaag incasseren tegen de LA Clippers. Kawhi Leonard (33 punten) toonde opnieuw dat hij dichtbij zijn beste niveau staat na een zware knieblessure. De Clippers staan vierde in het westen, Chicago is elfde in het oosten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: